SEKMEN: SPORUN VE SPORCUNUN DESTEKÇİSİYİM

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, sporun ve sporcunun her zaman destekçisi olduğunu söyledi.

17 Ağustos 2014 Pazar 00:27
SEKMEN: SPORUN VE SPORCUNUN DESTEKÇİSİYİM
Başkan Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunu üstlendiği 11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'nın açılış törenine katıldı. Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Hüseyin Turgut  Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Ünal Bingül, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Memduh Ceyhan, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi'nin de iştirak ettiği şampiyonada Başkan Sekmen, günün anlam ve önemini belirtti. Sekmen, "Sporun içinden gelen ve bu misyonu benimseyen bir belediye  başkanı olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında ve destekçisiyim. Biz bunu daha önce başardık ve Türk sporuna yeni yıldızları kazandırdık. Şimdi de Erzurum'da yeni yetenekleri keşfedeceğiz" dedi.
BÜYÜKŞEHİR, SPORA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR
Büyükşehir Belediyesi'nin spora büyük bir önem verdiğini ifade eden Başkan Sekmen, şöyle devam etti: "Bakınız göreve gelir gelmez kurumumuzda ilk önce Spor Şube Müdürlüğü'nü kurduk. Spor kulüplerimizin altyapısına ayrı bir önem verdik. Yaz spor okullarında bu yıl rekor sayıda bir ilgiyle toplam bin 497 öğrencimiz sporun evrensel ruhunda buluştu. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde şuana kadar 20'ye yakın yerli ve yabancı kulübü ağırladık. Şimdi de diğer paydaşlarımızla birlikte Erzurum Büyükşehir Belediyemizin sponsorluğunda, 25 ülkeden 2 bin 500 sporcu ve 120 hakemin katılımıyla 11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'nı düzenliyoruz. Eylül ayında kent tarihinde ilk kez altın kemer ödüllü karakucak güreşlerini gerçekleştireceğiz." Başkan Sekmen, Erzurum'un Karate'de ülkenin merkezi olduğunu belirterek, "Erzurum; Karate'de büyük bir yol kat etti. Şehrimiz, Türkiye'de Karate'nin adeta merkezi oldu. Karate sporunun gelişime katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan ve Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi de, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Açılış töreninde jimnastik grubu ve halk oyunları ekibi gösteri yaparken, tiyatro sanatçısı Cumhur Seval de "Teyo Pehlivan" tiplemesiyle salondakileri kahkahaya boğdu. 

Editör

Son Güncelleme: 17.08.2014 00:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.