RAKAMLARLA BELEDİYESPOR

Erzurum Büyükşehir Belediyespor’da play offu kaçırmanın üzüntüsü yaşanıyor. Bu sezon 64 puanla ligi bitiren Erzurum ekibinde 11 golle en fazla gol atan oyuncu devre arası transfer edilen Kemal Akbaba oldu.

07 Mayıs 2013 Salı 22:53
RAKAMLARLA BELEDİYESPOR
Nurullah PALA

Erzurum’u bu sezon TFF Spor Toto 3. Lig 3. Grupta temsil eden ve Gümüşhane’ye karşı ikili averajla play off biletini kaptıran Erzurum Büyükşehir Belediyespor’u siz değerli Pusula okurları için mercek altına aldık. 2012-2013 sezonunda ligde 34 maça çıkan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, ligde oynadığı 43 maçtan 18’ini kazanırke, 10’unda da berabere kaldı. Erzurum ekibi ligde 6 kez mağlup olurken, rakip filelere 52 gol bıraktı ve kendi kalesinde 25 gol gördü. Artı 28 ajeraj ve 64 puanla ligi 64 puanla altıncı sırada tamamlayan Erzurum’un Mavi-beyazlı ekibi, hem play off hem de 2. Lige çıkma şansını kaybetti.
En golcü Kemal Akbaba
Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un bu sezon oynadığı 34 maçta atılan 52 golün altında 14 ayrı futbolcunun imzası var. Mavi-beyazlı takımda devre arasında Bursa Nilüferspor’dan gelen Kemal Akbaba attığı 11 golle takımın en golcü ismi oldu. Yıldız golcü sarı kart cezalısı olduğu için bir maç oynamadı ve 16 maçta Büyükşehir forması ile çıktığı karşılaşmalarda rakip fileri en fazla havalandıran isim oldu. Kemal Akbaba’yı 10’ar golle Fatih Arat ile Fatih Gültekin izledi.
Stoper Fatih’ten 10 gol 
Spor Toto 3. Lig 3. Grupta Mücadele eden Erzurum Büyükşehir Belediyespor’da 11 gollü Kemal Akbaba’nın ardından en golcü oyuncular defans oyuncusu Fatih Gültekin ile golcü futbolcu Fatih Arat oldu. Fatih Gültekin savunmada stoper mevkiinde oynamasına rağmen 10 gole imza attı. Fatih Gültekin gibi golcü futbolcu Fatih Arat da Büyükşehir Belediyespor’un 52 golünden 10’unun altına imzasını koydu. 
Penaltı atışlarını hiç kaçırmadı
Erzurum ekibine sezon başında imza atan Fatih Gültekin, sürpriz golcülüğünün yanı sıra takımın ligde penaltıcısı oldu. Mavi-beyazlı savunmacı ligde attığı 10 golün 5’ini penaltıdan attı. Takımının kazandığı peş penaltıyı kullanan Fatih Gültekin bunların tümünü gole çevirmeyi başardı.  Kemal, Fatih Gültekin ve Fatih Arat’tan sonra takımın en golcü dördüncü ismi 9 golle genç golcü Güner Okay oldu. Ahmet Baykal da 4 gol kaydetti. Ekrem Sütçü, Emrah Bayram, Samet Altuntaş da 2’şer gole imza attı. Erzurum’un Mavi-beyazlı ekibinde devre arasında takımdan ayrılan İbrahim İdiş iki gol kaydetti. Emrah İnanç, Cabir Coşar, Dede Çelik, İsmail Aslan ve Oktay Gümüş ise Erzurum Büyükşehir Belediyespor forması altında rakip fileleri birer kez havalandırdı.
Güngör’le başlayıp Güngör’le bitirdi
Geçen yıl devre arasında takımın başına getirelen Teknik Direktör Faik Demir ile yeni sezona başlamayan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, 2012-2013 Futbol Sezonu için Teknik Direktör Taşkın Güngör ile el sıkıştı. 2011-2012 sezonunda İnegölspor’u şampiyon yapan Güngör, Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un hocası olarak 34 maçta görev yaptı. Yönetim lige Güngör ile başlayıp, Güngör ile ligi bitirdi. 34 maçta Büyüşehir’in başında sahaya çıkan Teknik Direkör Taşkın Güngör, takımına 34 maçta 18 galibiyet aldırırken, takımı sanadan 10 beraberlikle ayrıldı. Güngörlü, Büyükşehir Belediyespor, ligde altı kez yenildi. Rakip kalelere 52 kez sarsan Güngör yönetimindeki Büyükşehir Belediyespor, kalesinde ise 25 gol gördü.

Büyükşehir’in lig karnesi
O   G   B  M   A   Y   Av  P
34 18  10  6   52 25  28  64

Editör

Son Güncelleme: 08.05.2013 07:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.