PALANDÖKEN’DE KAR VE BUZDA SPOR

Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, çocukların salonlara seyirci olarak değil, oyuncu olarak gelmeleri için başlattıkları proje kapsamında 100 ilköğretim öğrencisinin kayak, buz pateni ve curling kursuna alındıklarını belirtti.

03 Mart 2012 Cumartesi 21:33
PALANDÖKEN’DE KAR VE BUZDA SPOR
Erzurum’un Palandöken ilçesindeki ilköğretim okullarında eğitim gören dargelirli ailelerin çocuklarının kış sporlarıyla tanışması için Kaymakamlık, ‘Buzda karda spor’ sloganıyla proje hazırladı. İki etaplı hazırlanan projenin ilk bölümünde 15 öğrenci kayak, 12 öğrenci curling, 72 öğrenci ise kayak kursuna alındı. Palandöken Kayak Merkezi ve salonlarda kurs gören öğrencileri ziyaret eden Kaymakam Şenol Esmer, çocukların salonlara seyirci olarak değil, sporcu olarak gelmelerini istedikleri için proje hazırladıklarını söyledi.
Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz, ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erol Şimşek ile birlikte kış sporları kursuna alınan öğrencileri ziyaret etti. Gezisine Gaziler Mahallesindeki Curling salonuyla başlayan Esmer, burada eğitim gören öğrencilerle sohbet etti. Kurs hocası Tuna Şensoy’dan bilgi alan Esmer, “Karda, buzda spor sloganıyla hazırladığımız projenin ilk etabında öğrencileri kursa aldık. 15 kayak, 12 curling ve 72 öğrencinin buz pateni eğitimi gördüğü kursun ardından ikinci etap sadece salon sporlarına yönelik olacak. Projeyle dargelirli ailelerin çocuklarının bu sporları yapmalarını sağlamayı amaçlarken, onların salonlara izleyici olarak değil, sporcu olarak gelmelerini hedefledik. Projenin ilk adımları çok olumlu. Çocuklar kısa sürede önemli mesafeler aldı” diye konuştu.

ESMER’DEN CURLİNG ATIŞI
Salonda antrenman yapan çocukları bir süre izleyen Kaymakam Şenol Esmer, antrenör Tuna Şensoy’un taktikleriyle atış yaptı. Buz pistinin üzerinde üç deneme atışı yapan Esmer, kış sporlarının yangınlaştırılması için çalışacaklarını kaydetti.
Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, kayak merkezinde eğitime alınan çocukları da ziyaret etti. Esmer, son gezisini 500 kişi kapasiteli buz hokeyi salonunda antrenman yapan buz pateni kursiyeri öğrencilere yaptı. Salonda hocaları nezaretinde çalışan öğrencilerle sohbet eden Esmer, çocukların her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını kaydetti.

Editör

Son Güncelleme: 03.03.2012 21:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.