Krallar gibi karşılandılar

Gümüşhanespor ile oynadığı final maçını kazanarak PTT Birinci Lig’e yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor, kentte krallar gibi karşılandı.

admin
admin
25 Mayıs 2017 Perşembe 23:07
Krallar gibi karşılandılar

Spor Toto 2. Lig play-off finalinde Gümüşhanespor'u 1-0 yenen Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Erzurum'da coşkuyla karşılandı.

Erzurum Havalimanı'ndaki perona yanaşan kafileyi taşıyan uçağa itfaiye ekipleri tarafından hortumlarla su sıkıldı.

Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, teknik heyet ve sporculara uçaktan inişleri sırasında çiçek verildi.

Ellerinde kupayla havalimanına gelen kafileyi İl Emniyet Müdürü Mehmet Arslan, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri ve taraftarlar karşıladı.

Havalimanından çıkışta taraftarlar Belediye Başkanı Sekmen ve bazı sporcuları omuzlarına alarak bir süre taşıdı.

Kurban kesimi ve davul zurna eşliğinde tezahüratların yapıldığı karşılamada, halk oyunu gösterisi yapıldı.

İstanbul'dan gelen ve kentteki taraftarları taşıyan otobüslerin Türk bayrakları ve mavi-beyazlı renklerle süslü yüzlerce araç, daha sonra şehir merkezine hareket etti.

Cumhuriyet Caddesi'nde başka kalabalık grubun karşıladığı konvoy, Havuzbaşı Kent Meydanı'ndan Yakutiye Kent Meydanı'na kadar ilerledi.

Cadde üzerinde yüzlerce taraftar kafileyi taşıyan otobüsün önünü keserek "Şampiyon Erzurum", "En büyük başkan bizim başkan" ve "Marcio Nobre" tezahüratları attı.

Bir süre otobüs önünde yürüyen taraftarlar meşaleler yakarak görsel şölen oluşturdu.

Kentte turuna devam eden konvoy, daha sonra Olimpiyat Parkı'na gelerek takım ve yöneticiler için hazırlanan yemeğe katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, yaptığı açıklamada, kulübün, 2015-16 sezonunda 3. Lig'den, bu yılda 2. Lig'den 1. Lig'e çıktığını anımsatarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Sekmen, tezahüratta bulunan taraftarlara karanfillerle cevap verdi. Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere kent trafiği şampiyonluk coşkusunda adeta kilitlendi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Olimpiyat Park’ta gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Sekmen, “Erzurumspor Türk futbolunun markası ve Anadolu’nun en gözde takımlarından biridir. Elde edilen başarının mimarları hedefe inanlar ve Mavi Beyazlı camiaya gönül verenlerindir. 7’den 70’e herkes bu başarının sahibidir. Emeği geçen herkesi şehrim adına canı gönülden kutluyorum” dedi.

Bu arada Başkan Sekmen, Erzurumsporlu futbolcuları altınla ödüllendirdi.

Editör

Son Güncelleme: 25.05.2017 23:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.