Kayağın kalbi Erzurum'da atacak

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erzurum'da gelecek yıl 25 ülkeden 200'ü aşkın sporcunun katılımıyla FIS Snowboard Kros Dünya Kupası ve Kıtalararası Kayakla Atlama yarışları yapılacak

admin
admin
21 Kasım 2017 Salı 07:50
Kayağın kalbi Erzurum'da atacak

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erzurum, gelecek yıl 25 ülkeden 200'ü aşkın sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Snowboard Kros Dünya Kupası ile Kıtalararası Kayakla Atlama yarışlarına ev sahipliği yapacak.

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Yarar, yaptığı açıklamada, sene başından bu yana ev sahipliğini üstlendikleri organizasyonları başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Erzurum'un ev sahipliğinde yapılan Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF) Türkiye olarak iyi bir sınav verdiklerini ifade eden Yarar, "Sene başında çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptık. EYOF, gençlerin katıldığı en büyük uluslararası organizasyondu. Buraya 2 bini aşkın sporcu geldi ve güzel yarışlar yaptık. Türkiye olarak ilk defa madalya almayı başardık. Bu hem ülkemiz hem federasyonumuz hem de Erzurum açısından çok güzel bir başlangıç oldu." diye konuştu.

Erol Yarar, Erzurum'da Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 2018'de yapılması planlanan FIS Snowboard Kros Dünya Kupası ile Kıtalararası Kayakla Atlama yarışlarının önemli organizasyonlar olacağını belirtti.

"ŞU ANA KADAR YAPILAN EN BÜYÜK ORGANİZASYON OLACAK"

Söz konusu organizasyonların ülke sporu için önemli olacağına işaret eden Yarar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki yıl çok daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Ocak ayında FIS Snowboard Kros Dünya Kupası ve Kıtalararası Kayakla Atlama yarışları aynı hafta düzenlenecek. Bu müsabakalara 25 ülkeden 200'ü aşkın sporcu gelecek. Bu, Erzurum için şu ana kadar yapılan en büyük organizasyon olacak. Kayseri'de yapılan yarışlara kadar Dünya Kupası'nda yarışacak sporcumuz yoktu. Allah'a şükür Kayseri'deki yarışlara ilk defa sporcumuzu dahil ettik."

Yarar, bu organizasyonlarda milli sporculardan madalya beklediklerini belirterek, "Olimpiyatlar öncesi son yarış özelliği taşıdığı için de çok heyecanlı olacak. Çünkü burada derece alanlar olimpiyatlara katılacak. Artık Dünya Kupası sadece bir organizasyon değil, kendi sporcularımızı da seyretme imkanı demek olacak. Ülkemiz açısından çok önemli bir sezona başlıyoruz. Umarım, kazasız bir sezon geçiririz." ifadelerini kullandı.

Erzurum'daki EYOF'ta kayakla atlama branşında üçüncülüğü santimetreyle kaçırdıklarını anımsatan Yarar, yeni sezondaki organizasyonlarda bunu telafi etmeyi düşündüklerini ifade etti.

Yarar, milli sporcuların yoğun bir kamp dönemi geçirdiğini vurgulayarak, gelecek yıl şubat ayında düzenlenecek olimpiyatlara yeni bir kadro ile katılacaklarını kaydetti.

"TÜRKİYE AÇISINDAN YEPYENİ BİR SÜRECE GİRİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum'u ziyaretinde 2026 Kış Olimpiyatları'na yönelik yaptığı adaylık açıklamasının çok önemli olduğuna işaret eden Yarar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kış olimpiyatları, dünyadaki en büyük iki organizasyondan biri. Bu organizasyonun ülkemize alınmasının düşünülmesi ve hedeflenmesi bile onur verici bir durum. Türkiye açısından yepyeni bir döneme giriyoruz. Artık kış sporları Türkiye'nin gündemi, devletin ise politikası haline geldi. 2026 Kış Olimpiyatları'na adaylığımız, Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından açıklandı. Kış sporları devlet politikası olduğu için kayak, buz pateni, buz hokeyi ve kızak gibi sporlar devletin önem verdiği sporlar haline geliyor. Onun için sadece organizasyon değil, madalya alacak çocuklar da yetiştirmemiz lazım. Bütün organizasyonları en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.