Erzurum’un transferi Yunanistan’ı karıştırdı!

İskeçe forması giyen Yunus Hamza'nın Panathinaikos yerine BŞB Erzurumspor’u tercih etmesi Yunanistan’da hoş karşılanmadı

admin
admin
23 Temmuz 2017 Pazar 14:07
Erzurum’un transferi Yunanistan’ı karıştırdı!

Geçen sezon gol krallığında 2’nci sırayı alan Faslı golcünün gidişi için “İkinci lig takımına, 18 saatlik yola gitmeyi kabul etti” yorumları yapıldı.

Türk futbolunun artan marka değeri ve Türk kulüplerinin sürekli yükseliş içindeki ekonomik gücü, dikkat çekici hikayeler görülmesine neden oluyor. Yunanistan Süper Ligi'nde Xanthi (İskeçe) forması giyen Hamza Yunus, ülkenin dev kulübü Panathinaikos'un (PAO) transfer teklifini reddederek 1. Lig ekibi BŞB Erzurumspor'u seçti. 31 yaşındaki Tunuslu golcü, geçen sezon 31 maçta 20 gol atarak Yunanistan gol krallığında ikinci sırayı almış ve ülkede büyüklerin dikkatini çekmişti.

Stada dikkat çektiler

Yunus Hamza'nın PAO dururken Türkiye ikinci ligine "evet" demesi, Komşu'da bir tür "gücenme"ye neden oldu. Transfer haberi duyurulurken "Hiç kimsenin tahmin etmediği bir güzergaha gidiyor”, “İskeçe'den 18 saatlik yol (Erzurum'a araç mesafesi) ve Panathinaikos'a hayır" gibi ifadeler kullanıldı.

Erzurum ekibinin maçlarını oynadığı Kazım Karabekir Stadı'nın 23 bin 700 kişi kapasiteli olduğuna vurgu yapıldı.

Bu rakam, Yunanistan statlarının ortalamasının çok üstünde. Nitekim PAO'ya ev sahipliği yapan Apostolos Nikolaidis Stadı sadece 16 bin kişilik...

Mali kriz vurdu

Yunus, Avrupa kupalarında oynama şansı varken ikinci ligi niçin tercih etti? Bu sorunun cevabı şöyle: Yıllardır süregelen, Yunanistan'ın elini kolunu bağlayan mali krizden PAO da derinden etkilendi. Yunan devinin teklifi yıllık 250 bin euronun üzerine çıkamıyordu. Erzurum ekibi, seneliği 500 bin eurodan 2 yıllık sözleşme önerdi. Yüzde 70'lere varan maaş artışı da kontrata eklendi.

Hâl böyle olunca Yunus Hamza, Doğu Anadolu ekibinin teklifini hiç düşünmeden kabul etti.

Yunan basınında Türkiye takımlarına karşı tavır daima mevcuttu. Ancak Beşiktaş'ın geçen sene Olympiakos'u İstanbul'da 4-1'lik farklı skorla yenmesi ve Fenerbahçe'nin Eurolig finalinde Olympiakos'u 80-64 ile geçerek Avrupa şampiyonu olmasıyla bu durum biraz daha alevlendi. Özellikle de Sarı-Lacivertlilerin zaferi günlerce "hezimet" parolasıyla manşetlerdeydi. Bu tavıra son örnek, Galatasaray'ın Östersunds'a elenmesi oldu. Ege'nin karşı kıyısında "Hezimet için transfere 23 milyon euro para harcadılar" gibi başlıklarla haber, okuyucuya sunuldu.  - Diriliş Postası

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.