ERZURUMSPOR ALTIN BULDU

Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta sezonun ikinci yarısına iyi başlayamayan ve zirveden uzaklaşan Erzurumspor, deplasmanda Balçova Yaşamspor’u 2-1 yenerek puanını 30’a çıkardı.

09 Şubat 2015 Pazartesi 16:43
ERZURUMSPOR ALTIN BULDU
Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta sezonun ikinci yarısına iyi başlayamayan ve zirveden uzaklaşan Erzurumspor, deplasmanda Balçova Yaşamspor’u 2-1 yenerek puanını 30’a çıkardı. Gurup sıralamasında 6’ıncılığa yükselen mavi beyazlı ekibin lider Sakaryaspor ile olan puan farkı 8’de kalırken, zirvedeki diğer beş takım ile olan puan farkı ise azaldı.
ERZURUMSPOR AVANTAJ YAKALADI
Erzurumspor Balçova Yaşamspor galibiyetiyle play off sürecinde önemli bir avantaj yakaladı. Gurupta ikinci sıradaki Ankara Demirspor ve 3’üncü Anadolu Üsküdar 1908 ile puan farkı dört olan ekip, Beylerbeyispor ile olan puan farkını 2’de tutarken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ile olan puan farkını ikiye indirdi.
BEŞ YENİ TRANSFER FORMA GİYDİ
Erzurumspor karşılaşmaya beş yeni transferi ile başladı, Kayseri Şekerspor maçında sahada yer alan Ekrem Sütçü ilk 18’e girebildi. Oyunun ilk 15 dakikasında Erzurumspor rakip takımı adeta defansa mahkum etti. Balçova Yaşamspor kalesinde baskı kuran ekibin gollük ataklarını kaleci Recep Öztürk önledi.
OYUNUN HAKİMİ ERZURUMSPOR’DU
İlk yarıda aradığı golü bulamayan mavi beyazlı ekip, ikinci yarıya da aynı kadro ile çıktı. Oyunu orta sahada tutan Erzurumspor’da Doğa İşeri ortasahadan sıkça forvete çıkarak rakip takım orta saha ve defansını adeta dağıttı. Gol arayan mavibeyazlı ekip 56’ıncı dakikada golü kendi galesinde gördü. Balçova Yaşamspor’dan ali Kuzu takımını öne geçirdi: 1-0
SEFER FAKTÖRÜ
Erzurumspor teknik yönetimi gol sonrası oyuncu değişikliğine gitti, 57’de Seddar Karaman yerini Sefer Sever’e bıraktı. Erzurum’daki maçlarda etkisiz ve şahsi oyunuyla taraftardan tepki toplayan Sefer Sever oyuna girişiyle birlikte takımın anbiansını da değiştirdi. Gol şokunu atlatan Erzurumspor Sefer’in kanatlardan taşıdığı toplarla Balçova Yaşamspor kalesinde baskı kurdu.
BERABERLİK GOLÜ MEHMET’TEN GELDİ
Erzurumspor’un baskılı oyunu karşısında oyun kuramayan ev sahibi ekip, oyunu sertleştirdi, Ali Say 75’inci dakikada ikinci sarı kartı görerek takımını on kişi bırakınca, Balçova Yaşamspor tamamen defansa çekildi, Erzurumspor ise kanat ataklarıyla kurduğu baskının karşılığını 79’uncu dakikada gördü, Mehmet Albayrak skoru eşitledi: 1-1
CEBRAİL SONUCU BELİRLEDİ
Beraberlik golü sonrasında iyice rahatlayan mavibeyazlı ekip, üç puanı getirecek golü aradı. Erzurumspor’un haftalardır suskun olan ayağı Cebrail Serçek  maçın uzatma bölümünün ilk dakikasında attığı golle Erzurumspor’u galibiyete taşıdı: 1-2. Gol sonrası Mehmet Albayrak yerini Berat Eyüpoğlu’na bıraktı. Erzurumspor  sahadan 4’üncü deplasman galibiyetiyle ayrıldı.
BALÇOVA YAŞAMSPOR İLK 11’İ
Ev sahibi Balçova  Yaşamspor karşılaşmaya Recep Öztürk, Altan Aksoy, Murat İrişli, Ali Say, Aydın Kuzu, Battal Demirbilek, Ömer Esenkaya. Oğuzhan Yıldırım, Kadir Ari, İskender Sahat, Bayram Çelik ile başladı. Ogün Çebi, Ahmet Bilecen, Yunus Emre Mest, Oğuzhan Palaz, Yusuf Çataloluk, Ömer Serbest, Ayberk Kös  ise 18 kişilik kadroda yer aldı.
ERZURUMSPOR İLK 11’İ
Erzurumspor maça Anıl Atağ, Hüseyin Engin, Doğa İşeri, Özkan Serbest, İbrahim Demirer, Hüseyin Cihan Avcu, Emre Yüksektepe, Seddar Karaman, Cebrail Serçek, Mehmet Albayrak, Salih Kardeşgiden’ten oluşan 11 ile çıktı. İlker Günay, Sinan Uzun, Oltan Karakullukçu, Emrah Çalışlar, Berat Eyüpoğlu, Ekrem Sütçü, Sefer Sever de yedek listeye girdi.
KARŞILAŞMANIN HAKEMLERİ
Balçova Yaşamspor maçınI İstanbul Bölgesi hakemlerinden Emre Kosif yönetti. Maçta birinci yardımcı hakemliği Kemal Mavi, 2’inci yardımcı hakemliği ise Deniz Caner Özaral yürüttü. Karşılaşmada Mehmet Suphi Demirel gözlemcilik yaparken, Mehmet Can Özkan 4’üncü hakem olarak bulundu. Tayfun Gülereşi’nin temsilci olduğu maçta Mehmet Suphi Demirel ise gözlemcilik görevini yaptı.
SIRALAMA DEĞİŞTİ
Erzurumspor’un aldığı galibiyet ile Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü guruptaki cumartesi günkü sıralama da ilk beş dışında değişti. Sakaryaspor 38 puan ile liderlikte kaldı, 34 puanlı iki takımdan Ankara Demirspor 2, Anadolu Üsküdar 1908 3’üncü sırayı alırken, 32 puanlı Beylerbeyi 4, aynı puanla Kahramanmaraş Belediyespor ise beşinci sırada yer buldu. Puanını 30’a çıkaran Erzurumspor altıncı sıraya çıkarken,  haftayı 28 puanlı Silivrispor 7, 25 puanlı takımlardan Ayvalıkgücü Belediyespor 8, Orhangazispor 9, Van Büyükşehir Belediyespor ise 10’uncu sırada tamamladı.
8’İNCİ GALİBİYET
Erzurumspor Balçova Yaşamspor maçından getirdiği üç puanla toplamda galibiyet sayısını 8’e, deplasman maçlarındaki galibiyet sayısını da 4’e çıkardı. Toplamda 20 maçta 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 da yenilgisi bulunan takım puanını 30’a çıkarırken, attığı ve yediği gol sayısı da 21’e yükselerek, averajını düzeltti.
DEPLASMANDA 4’ÜNCÜ KEZ ÜÇ PUAN SEVİNCİ
Erzurumspor deplasmandan 4’üncü kez üç puanla ayrıldı. 10 deplasman maçında 4 galibiyet, 3 yenilgi ve beraberliği bulunan mavibeyazlı ekip dış sahada 11 gol kaydederken, kalesinden 14 gol çıkardı ve dış saha maçları gurup sıralamasında 15 puanla 5’inci sıraya çıktı. Erzurumspor evinde de deplasman maçlarına benzer bir durum sergileyerek 4 galibiyette kaldı, 3 maç kaybetti, 3 maçtan bir puan aldı. Erzurum’daki maçlarında 7 gol atabilen ekip kalesinde 3 gol gördü ve 15 puanla gurup iç saha sıralamasında 12’inci sırada kaldı.
ÜÇ SEZONLUK SÜREÇ
Erzurumspor puan ve sıralama performansı bakımından 20’inci hafta bazında bir önceki sezonu geçerken, 2012-2013 sezonuyla aynı performansı sergiledi. 2012-2013 sezonunda 20’inci haftayı 6’ıncı sırada geçen Erzurumspor, bu sezonda 20’inci hafta sonunda aynı tabloyu çizdi.  Ancak mavibeyazlı ekip anılan sezona göre bu sezon beş puan geride kaldı, bir önce sezon ile aynı puanı kazandı.
2012-2013 SEZONU
Erzurumspor 2012-2013 sezonunda 20’inci hafta sonunda 9 galibiyet, 8 beraberlik ve üç yenilgi almış, rakip filelere 28 gol gönderirken, kalesinde 14 gol görmüş ve 35 puan toplama başarısını göstermişti. Mavibeyazlı ekip iki sezon öncesinde iç sahada 5, dış sahada ise bu sezon olduğu gibi 4 maçı kazanmış, iç ve dış saha gurup performans sıralamasında 6’ıncı olmuştu.
2013-2014 SEZONU
Mavibeyazlı ekip 2013-2014 sezonunda 20’inci haftayı 30 puanla 7’inci sırada tamamlamıştı. Ekip geçen sezon 20 maçta 8 galibiyet ve 6’şar beraberlik ve yenilgi almış, attığı 27 gole karşılık kalesinde 17 gol görmüştü. Erzurumspor önceki sezonda iç saha gurup performans sıralamasında 5’inci olurken, deplasman maçı başarı grafiği bakımından ise 10’Uncu olabilmişti.
 
20’İNCİ HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI
 Van B.B.S. - İstanbul Güngörenspor  : 2-0
 Beylerbeyispor - Erzin Belediyespor  : 2-1
 Bergama Belediyespor - K.Maraş B.Ş.B.  : 1-0
 Kayseri Şekerspor - Silivrispor : 2-1
 Sandıklıspor - Ankara Demirspor  : 1-3
 Sakaryaspor A.Ş. - Bayburt Grup Özel İdare : 1-0
 Etimesgut Bld. Spor - Orhangazispor  : 1-2
 Ayvalıkgücü B.S. - Anadolu Üsküdar 1908 : 1-1
 Balçova Yaşam Spor - Erzurumspor  : 1-2
 
21.HAFTA  MAÇ PROGRAMI
 Erzin Belediyespor - Ayvalıkgücü Bld.Spor
 Silivrispor - Balçova Yaşam Spor
 Kahramanmaraş B.Ş.B. - Van B.B.S.
 Bayburt Grup Özel İdare - Bergama Belediyespor
 Erzurumspor - Sandıklıspor
İstanbul Güngörenspor - Etimesgut Bld. Spor
 Orhangazispor - Beylerbeyispor

 Ankara Demirspor - Sakaryaspor A.Ş.
Anadolu Üsküdar 1908 Spor - Kayseri Şekerspor 

Editör

Son Güncelleme: 09.02.2015 16:44
Anahtar Kelimeler:
ErzurumErzurumspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.