BEDEN EĞİTİMİ HOCALARI

Sevgili Okurlarım ve Basketbol severler; Öncelikle Mübarek Kurban Bayramınızı kutlarım.

09 Kasım 2011 Çarşamba 16:07
BEDEN EĞİTİMİ HOCALARI
Sevgili Okurlarım ve Basketbol severler;
Öncelikle Mübarek Kurban Bayramınızı kutlarım.
Bu Yazımda Erzurum’da basketbolun gelişmesi için en önemli unsurlardan biri olan Beden Eğitimi öğretmenlerini masaya yatıracağız.
Basketbolun başlama yaşı 5-6’dır, Erzurum’da ise son 6 yıla kadar lisede başlıyordu bunun en büyük sebebi ise ilkokulda basketbol eğitimi almamamızdan kaynaklanıyor. Bu istatistiği son 5-6 yıldır öncüsü olan Hamit KAVURMACI hocalığındaki DSİSpor, 3 yıldır Semahattin YILDIZ yönetimindeki Fenerbahçe Spor Okulları, 12 Dev Adamla Hüseyin YURTTAŞ, Çelebi Sporla Mehmet ARAÇ, Gençlik sporla Melih TEKİN, Nurdan KÖSEOĞLU, Ebru YURTOĞLU ve Özel Okullar basketbol eğitimi vermeye başladı.
Son 15 yılda okul müsabakalarına baktığımızda katılım sayısı çok düşüktür. Katılan 10 Okulun 9‘u özel okullardır. Bu durum üzerinde duralım arkadaşlar! Özel okullar eğitimlerinin yanında okullarını temsil edecek bir basketbol takımı kurup mücadele ederek hem isimlerini duyuruyorlar hem de o çocukların ileride iyi bir basketbolcu olmasa da basketbol oynamasını ve onlara basketbolu sevmesini sağlıyorlar. Gelelim devlet okullarına, okul maçlarında maalesef devlet okullarının sayıları 1-2 taneyi geçmiyor. Bu müsabakalara özel okulların tamamına yakını iştirak ediyor da devlet okulları neden katılmıyor? Özel okullara gidenler iyi basketbolcu da özel okullara gitmeyenler basketbolu bilmiyorlar mı? HAYIR okul müdürleri ve okulun beden eğitimi hocalarından kaynaklanıyor. Şimdi bana diyecekler ki onların salonları var. EVET, birçoğunun var ama bu mazeret değil! Okul müdürü talimat verir hocam da bir takım kurar, teknik bilgileri öğretir, sahaya sürer en kötü ihtimal yenilirsin olay bu kadar basit! Gelelim daha vahim olan Spor Lisesine: Adı SPOR ama müsabakalarda (geçen yıl kızlar hariç) yoklar. Çok merak ediyorum okul müdürü beden eğitim hocalarına şunu demez mi? Arkadaşlar! Biz Spor Lisesiyiz sadece basketbolu değil bizim her branşta takımımız olmalı ve bütün branşlarda hedefimiz şampiyonluk olmalı çünkü biz spor lisesiyiz…
Bekir SAĞSÖZ hangi okula giderse o okulda basketbol takımı kurar ve derece de alır. Geçen yıl Türkiye Şampiyonasında 32 takım arasına girerek büyük bir başarı sağladı. Tebrik etmek lazım! Sağolasın hocam! Helal olsun sana ve seni destekleyen Kültür Kurumu Öğretmenlerine ve müdürüne. Kültür Kurumu’nun da Basketbol Salonu yok ama bir çok istikbal vadeden sporcu çıkartıyor demek ki istenince oluyormuş.
Liseler bazında beden eğitim hocalarımın işleri biraz daha kolay. Çocuklar belli bir eğitim almış, çoğu kulüplerde oynuyor, onlarla takım kurup salona onları çıkartıyorlar. Bu kadar basit olmasına rağmen lise müsabakaları bile 10 takımı geçmiyor.
Burada da istisnalar yok mu Erkan HAŞİLOĞLU ve Mehmet Akif Lisesinde Kayhan YAŞAR Hocam Hem Okuluna hem de Eğitim Gücü Spor Kulübüne severek bilgileriyle hizmet vererek basketbolun gelişmesinde büyük katkıları var.
Basketbolun kalkınmasında söz sahibi olabilmemiz için beden eğitimi hocalarımın bu işe eğilmeleri kesinlikle şarttır; yoksa kulüplerde yetişen tesadüf eseri okullarınızda okuyacak kaliteli çocuklarla okulları temsil ederek başarılı olmak sadece kendimizi kandırmak olur.
3. Ligdeki Dursun KATKAT ve Hamit KAVURMACI Yönetimindeki Atatürk Üniversitesi Basketbol takımımız hafta sonunda oynadıkları 3. Maçlarında Trabzon İdmanocağı maçını Aykut’un üçlükleriyle ve Samet’in pota altındaki üstün mücadelesiyle önde götürdüğü maçı hakem hatalarıyla 1 sayıyla kaybetmiştir. Erzurum bölgesinden olan maçın teknik komiseri olan Mustafa YASAN’ın maçı çok kötü yöneten hakemlere verdiği notu da merak ediyorum!  
Haftaya salı görüşmek dileğiyle selamlar…

Editör

Anahtar Kelimeler:
BEDEN EĞİTİMİ HOCALARI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bünyamin oktay 2011-11-11 10:36:41

beğendim devamını bekliyorum sevgili kardeşim

Avatar
nuri altun 2011-11-10 18:42:22

tebrikler kardeş

Avatar
bekir akça 2011-11-10 09:34:16

senin çabalarınla birşeyler olacak gibi