Alplerin kızı Duru!

Alplerin kızı Duru!

admin
admin
19 Eylül 2017 Salı 08:02
Alplerin kızı Duru!

Vedat REFAYELİ

Erzurumlu minik kayakçı Duru Yıkıcı, Avusturya’yı mesken etti. Babası işadamı Mustafa Yıkıcı, ilerisinde milli olup Türkiye’yi yurt dışında temsil etmesi için 11 yaşındaki kızı Duru’yu ikinci defa kamp için Avusturya’ya götürdü.

Burada antrenörü Yusuf İlik nezaretinde kızını kampa sokan Mustafa Yıkıcı, kişisel kamp için hiçbir masraftan kaçınmıyor. Son 2 yıldır Haziran ve Eylül aylarında Avusturya’nın Hintertux ve Mölltaler kentlerinde ki kamplarda kayak tekniklerini öğrenen kızı Duru’nun bir dediğini iki etmeyen fedakar baba, su yolu ettiği Alplerin artık her köşesini öğrendi. Bu yılın Kasım ayında da kızını yeniden Avusturya’ya götürmenin planlarını yapan baba Mustafa Yıkıcı, ‘’ Kayak kızım için hayatın bir parçası. Nasıl kayak onun için olmazsa olmaz ise benim için de kızım öyle. Sadece kış aylarında kayak yapma imkanı bulan kızım için istedim ki yazları da boş durmasın, kayağını yapsın. O açıdan da iki yıldır yaz aylarında yurt dışı kişisel kamplara başladık. Alpler de gerek doğal ve gerekse suni buzul ve karlarıyla kayak için çok uygun bir bölge. Her geçen gün gelişme kaydeden Duru, yaz-kış yurt dışında kamp yapan, kayan ve de Türkiye’de ki yarışlarda damgasını vuran İstanbullu sporcular ile aynı seviyeye geleceğine inanıyorum. Alt yapıya gereken destek verilmediği için de ben kızım için bu fedakarlığı yapıyor ve yapmaya da devam ediyorum’’ diye konuşuyor.

Alp disiplini sporcusu Duru, slalom da yapıyor ve millilik ünvanını ancak 14 yaşına geldiğinde alabilecek.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.