TYB Erzurum Şubesi dergi çıkardı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şubesinin, "Hüma" adıyla hazırladığı edebiyat-sanat dergisinin ilk sayısı yayımlandı.

admin
admin
19 Şubat 2018 Pazartesi 12:47
TYB Erzurum Şubesi dergi çıkardı

TYB Erzurum Şubesi tarafından çıkarılan ve "Erzurum'dan Türkiye'ye yeni bir soluk" sloganıyla yayın hayatına başlayan Hüma edebiyat-sanat dergisinin tanıtımı yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, derginin Erzurum'da büyük bir boşluğu dolduracağına inandığın belirterek, müdürlük olarak Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi'nin her zaman yanlarında olduğunu kaydetti.

Hüma dergisinin editörü İsmail Bingöl de derginin bir ihtiyaçtan doğduğunu ve Erzurum'dan Türkiye'ye bir nefes olmak niyetinde olduklarını aktararak, dergiye destek veren yazar ve şairlere teşekkür etti.

Derginin Yazı İşleri Müdürü Yusuf Kotan ise TYB Erzurum Şubesi'nin Erzurum'da ilkleri yaşatmaya devam ettiğini ve çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi.

Programa, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof .Dr. Abdulhalık Karabulut, Er-Vak Başkan Yardımcısı Abdurrahman Zeynal, Beyaz Şehir Palandöken Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Naci Elmalı, Diva-Sen Erzurum Şube Başkanı Yusuf Karadaş, Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay ve Öz Sağlık İş Sendikası Erzurum İl Başkanı Ebru Kılıç da katıldı.

Dosya dergiciliği yapacak ve üç ayda bir yayınlanacak Hüma edebiyat-sanat dergisinin ilk sayısında çocuk edebiyatını konu alan genç kalemlerin yanı sıra Türk edebiyatının tanınmış isimleri de yer aldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.