PERDEYİ YÂR KALDIRIR

İrfan Gürkan Çelebi’nin son kitabı Perdeyi Yâr Kaldırır, Türkiye’nin önemli yayınevlerinden olan Nesil Yayınları tarafından okurlarıyla buluşturuldu.

03 Kasım 2015 Salı 15:37
PERDEYİ YÂR KALDIRIR
İrfan Gürkan Çelebi’nin son kitabı Perdeyi Yâr Kaldırır, Türkiye’nin önemli yayınevlerinden olan Nesil Yayınları tarafından okurlarıyla buluşturuldu. Kitap, 99 Ayet üzerine yazılmış kısa tefekkürlerden oluşuyor. İsmini Erzurumlu Alvarlı Muhammed Lutfi efendinin bir gazelinin giriş mısrasından alan kitap, toplumun içinde bulunduğu çöküntüden kurtulması için bir yol haritası vaadediyor. 

Perdeyi Yâr Kaldırır isimli son kitabı için İrfan Gürkan Çelebi, “Bu bir çare kitabıdır.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Toplumun içine düştüğü karamsarlık herkesin malumudur. İntiharların sıradanlaştığı, boşanmaların zirve yaptığı, arkadaşlıkların çürüdüğü, kardeşlerin birbirlerine düşman kesildiği bir zamanda yaşıyoruz. İnsanlığın hakettiği yaşama şekli bu mu olmalıdır sorusu üzerine düşünmeye başladığımdan beri aldığım mesafe bana insanların kibir ve egolarının bu kadar arttığı bir yüzyılın başka bir hayata kapı aralayamayacağını gösterdi. O zaman düşünmeye başladım toplum kendi kurallarını her koyduğunda kural koyucuların mutlak üstünlüğü meselesini aşamıyor. Zira insanın içinde kendisini başkalarından daha önemli sayan bir taraf var.” 

Çelebi, bu gerçeği anladıktan sonra kuralları mutlak bir otoritenin koyması durumunda hayatın nasıl olacağı üzerine düşünmeye başladığını ve bu kitabın bu noktadan başlayarak 99 Ayetlik bir yaşama rehberine dönüştüğünü söylüyor. Bizi yaratan ve yaşatan Allah’ın bunca güzellikler ihsan ettiği ve irade vererek önemsediği insanı mutsuz olması için yaratmadığını anladıktan sonra işinin kolaylaştığını belirtiyor ve kitabın oluşum sürecini şu cümlelerle özetiliyor; “Kuran’da iyi insan modelini nasıl üzerimize yakıştıracağımıza dair bir yöntem öneriyor mu diye bakmaya başladığımda, Rabb’imizin bize ayet ayet, anlaşılır bir şekilde neler yaparsak nefsimizin esaretinden kurtularak kalbimize döneceğimizi anlattığını görünce ümitlendim. Kurallar çok kolay ve elbette uygulanabilir. “Biz bu Kur’an’ı sana zorluk olsun diye göndermedik” ayetini okuduktan sonra insan bu dünyaya Allah tarafından mutlu olması için gönderildiğine emin oluyor. Peki ama nasıl sorusunun cevabını ise 99 ayet üzerinden Perdeyi Yâr Kaldırır kitabında anlatmaya çalıştım. İstedim ki, çaresizliğin ve yalnızlığın insanlığın kaderi olmadığını br kez daha en doğru kaynaktan hatırlatayım.”

Çelebi; kitabı yazarken temel amacının neredeyse her evde olmasına rağmen bir türlü hayatın içine sokulamayan Kur’an-ı Kerim’in aslında insanların günlük yaşamlarında ihtiyaç duyulan herşeyi barındırdığını bir kez daha insanlara anlatmak olduğunu söylüyor.

İrfan Gürkan Çelebi’nin bu son kitabı raflardaki yerini almaya hazırlanırken yazarının okuyucuyla ilk buluşması da İstanbul Tüyap Kitap Fuarında gerçekleşecek olan imza etkinliğiyle sağlanacak.

Çelebi’nin Nesil Çocuk yayınları arasından geçtiğimiz ay çocukların kendi kahramanlarını tanıması için seri halinde yayınlanan hikaye kitaplarından ikincisi Kahramanım Mimar Sinan ismiyle çocuk okurlarla buluşmuştu.

Perdeyi Yâr Kaldırı kitabının okuyucuya vermek istediği mesajı yazar kitabın arka kapağında kısaca şöyle özetliyor…

Biliyorum şaşkınsın!

Herşey üzerine üzerine geliyor…

Bütün dertler sanki hedefi bulan bir ok gibi seni kalbinden vuruyor!

Güvendiğin dallar tek tek kırılıyor…

Ümitlerin tükeniyor…

Tebessümlerin içindeki fırtınayı saklamak için kayan yıldızlar gibi gamzelerinden kayıp kayıp düşüyor.

Kendini toplamakla meşgulken, dağıldıkça dağılıyorsun.

Yüreğindeki derin sızı bir yanardağ gibi seni hayattan ayırıyor!

Sen, evet sen! Kendisini yapayalnız zanneden sen!

Seni yeniden hayata döndürecek…

Sıkıntılarını iç huzuruna, çaresiliğini ümide çevirecek…

Doksan dokuz müjden var!

Hayatın Sahibinden, hayatından bezdiğini zanneden sana!

Nicedir unuttuğun mutluluğa adım adım yürümen için…

Artık şaşmaz bir yol haritan var. 

Editör

Son Güncelleme: 03.11.2015 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.