Malazgirt’ten önce Türk’üz!

Malazgirt’ten önce Türk’üz!

admin
admin
07 Haziran 2018 Perşembe 02:53
Malazgirt’ten önce Türk’üz!

Vedat REFAYELİ

Sizde de illaki oluyordur. Özellikle de konu hakkında dinlediğiniz uzman biri ezberinizi bozan bir şey anlattığında, ‘’hımm’’ ya da ‘’Allah, Allah’’ dediğiniz olmuştur muhakkak. Nihayetinizde bildiğinizden çok farklı bir şeydir o anlatılan. Şaşırmakta da haklısınız elbette. İşte onlardan birini de ben geçen yaşadım. Siz duymuş, biliyor olabilirisiniz de. Belki de ben ilk defa bu bilgiye ulaşıyorumdur, onu da artık cahilliğime verirsiniz!

***

Aynı zamanda patalog olan Erzurum Tarihini Araştırma Derneği Başkanı Ali Kurt’un ‘’Yakın Geçmiş Anıları’’ kitabını okurken şaşırdım bir bilgiye. Bugüne kadar ben gibi çoğu kişi de biliyor ki Türklerin Anadolu’ya girişi Malazgirt’ledir! Tarih de 1071’tir. Doktor Ali Kurt, bu kitabında Erzurum’un Türklerin Anadolu’daki maceraları sürecinde önemli bir yer tuttuğunun herkes tarafından bilindiğini belirtirken, ‘’Ama Türkler Erzurum’a Malazgirt’ten de önce geldiler’’ saptamasını yapmış. Şaşırdım doğrusu. Dr.Kurt, tarihi eserler bırakan Selçuklular ve Saltukoğulları’nın da Erzurum’da yerleşmiş olmasının bunun ispatı olduğunu belirtirken, Erzurum kongresini yapanların da Erzurum’a bir başkent ve bir merkez nazarı ile baktıklarını söylüyor.

Editör

Anahtar Kelimeler:
Ali KurtMalazgirt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.