HURDA ARAÇLARI FOLYOYLA KAPLADI

Kışın Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Erzurum'da, değişik figür verilen hurda otomobilleri buzdan sanata dönüştüren Mehmet Kavukçu, yazın gelmesiyle hurda araçları alüminyum folyo ile kaplayarak güneşin etkisini vurgulamak istiyor.

15 Mayıs 2013 Çarşamba 15:56
HURDA ARAÇLARI FOLYOYLA KAPLADI
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kavukçu ve öğrencileri farklı bir çalışma yaparak kış memleketi olan Erzurum’da güneşin etkisini anlatmak istiyor. İklim yapısına göre sanat eserlerinin değişebileceğini ifade eden Kavukçu, çalışması hakkında şunları söyledi:
”Çalışmamız iklim şartları üzerinden çıkış yaparak bulunduğumuz doğal koşulları değerlendirerek sürdürmekteyim. Kışın yapmış olduğum çalışmanın özellikle hurda araçlar üzerinden değerlendirdiğim çalışmanın yaz aylarında da baharda da iklim şartlarını vurgulamak amaçlı özellikle güneşin etkisini vurgulamak amaçlı hurda araçları folyolarla kaplayarak güneşin etkisi üzerinden bir çıkış yaptım. Böyle bir değerlendirme üzerinden her iklimde sanat eserinin her iklim yapısına göre değişebileceğini ve dönüşebileceğini tıpkı insan yaşamı gibi insan yaşamı da sürekli değişen sürekli dönüşen bir yapıdadır. İnsanda iklimine göre yapısında hem farklılıklar oluyor hem de giyim şartlarını değiştirip dönüştürebiliyorlar. Bir nevi yaşamdan ilişki kurarak yaptığım çalışmayı baharda da güneş kurgusu bu yapmak istedim.”

Editör

Son Güncelleme: 15.05.2013 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.