HALKOYUNLARI YARIŞMASINA BÜYÜKŞEHİR DAMGASI

Türkiye Halkoyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Halkoyunları Erzurum İl Birinciliği Yarışması’na Büyükşehir Belediyesi damgasını vurdu.

12 Şubat 2012 Pazar 15:37
HALKOYUNLARI YARIŞMASINA BÜYÜKŞEHİR DAMGASI
Büyükler, Gençler ve Yıldızlar dalında birincilik elde eden Büyükşehir Belediyesi, halkoyunlarında rakip tanımadığını bir kez daha göstermiş oldu.
Türkiye Halkoyunları Federasyonu’nca Erzurum’da düzenlenen Halkoyunları İl Birinciliği Yarışması’nda gülen taraf Büyükşehir Belediyesi oldu. Büyükler, Gençler ve Yıldızlar dalında bütün rakiplerini geride bırakan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yarışmayı izleyen vatandaşların da beğenisini kazandı.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, Palandöken Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin, halk eğitim merkezi müdürleri ve çok sayıda vatandaşın izlediği yarışma, büyük coşkuya şahit oldu. Yarışmaya katılan 10 ekip, jüriyi etkileyebilmek için tüm hünerlerini sergilerken, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler adeta halkoyunları şöleni yaşattı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Büyükler dalında 94, gençler dalında 92 ve Yıldızlar dalında da, 90 tam puanla birincilik elde ederken, Büyükler’de Kültür Turizm Derneği ikinci, Palandöken Belediyesi de üçüncü oldu. Gençler ve Yıldızlar dalında Palandöken Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ikinci olurken, Yıldızlar dalında üçüncülüğün sahibi ise, Kültür Turizm Derneği oldu.
Yarışmanın sonunda birincilik elde ekiplerin mutluluğu dikkatlerden kaçmazken, il birincisi olan ekiplerin kupalarını Genel Sekreter Deniz Köken ve Palandöken Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin verdi. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı halkoyunları ekiplerinin elde ettiği başarı, Başkan Küçükler’i de sevindirdi. Büyükşehir ekiplerinin, bugüne kadar yapılan tüm yarışma ve müsabakalarda hep birincilik elde ettiklerini hatırlatan Küçükler, “Erzurum’da halkoyunları denilince akıllara hep Büyükşehir Belediyemize bağlı folklor ekipleri geliyor. Sergiledikleri üstün performans ve elde ettikleri başarıdan dolayı tüm ekiplerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 12.02.2012 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.