GSF yine SES getirdi

Tüm dünyada her yıl 16 Nisan’da kutlanan Dünya Ses Günü çerçevesinde, Atatürk Üniversitesi’nde de renkli etkinlikler düzenlendi.

admin
admin
22 Nisan 2017 Cumartesi 09:09
GSF yine SES getirdi

Ses gününü dolu dolu yaşatan Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü, müzik dinletileri, workshoplar, konferans ve konserle adeta ses getirdiler. Müzik Bilimleri Bölümü Öğretim üyelerinden Dr. Sibel Polat ve Dr. Vefa Terzioğlu’nun organize ettiği, bölüm öğretim üyeleri, fakülte dekanı ve üniversite rektörlüğünün desteklediği etkinliklerle Dünya Ses Günü coşkuyla kutlandı.

REKTÖR ÇOMAKLI’DAN TEŞEKKÜR

İletişimin temel unsurlarından birinin ‘ses’ olduğuna dikkat çeken Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Ömer Çomaklı, “Ses bizim için bir bitişin, aynı zamanda da yeniden dirilişin simgesidir. Geleneğimizde de özellikle bazı hastalıkların tedavisi noktasında ses bir ilaç olarak kullanılmıştır. Kültürün, adet ve ananelerin gelecek nesillere aktarılması noktasında konuşmanın doğal olarak da sesin yeri, tartışmasız bir öneme sahip. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin organize ettiği ‘Dünya Ses Günü’ programı da bize bu önemi bir kez daha gösterdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BULAT: DOĞUDAN DOĞAN GÜNEŞ

Yüksek eğitim sisteminin can damarlarından biri olan sanat eğitiminin, Atatürk Üniversitesi’nde uzun yıllardan bu yana devam ettiğini dile getiren Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, “Ülkemizin köklü üniversitelerinden olan Atatürk üniversitesi, yarım asırdan fazla bir süredir ulusal, uluslararası bilim ve sanat dünyasına katkıda bulunmakta ve ülkemizden dünyaya doğudan doğan güneş timsali aydınlık saçmaktadır. Güzel Sanatlar Fakültesi de bu aydınlığın yayılmasına yirmi yılı aşkın bir süredir hizmet etmektedir. Dünya Ses Günü münasebetiyle, fakültemizin Müzik Bilimleri Bölümü’nün organize ettiği etkinliklerin Atatürk Üniversitesi’nde gerçekleşmesi dolayısıyla, ülkemizdeki sanat ve sanat eğitimi konularının merkezinde yer almaktan ötürü gururluyuz. Dünya Ses Günü programını gerçekleştirmemizde desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür ediyor, bu etkinliklerin başarılı şekilde gerçekleşmesinde emeği geçenlere tebriklerimi iletiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

‘DÜNYA SES GÜNÜ’NDE OPERA VE JAZZ KONSERİ

Jazz’ın önemli sanatçılarından biri olan Sibel Köse’nin sahne aldığı gecede, Volkan Şen’de Opera ile kulakların pasını sildi. Konuşmaların artından, Mersin Opera ve Bale sanatçılarından Volkan Şen’in sahneye çıktığı konserde, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlilerinden Tayfun İlhan da piyano ile eşlik etti. Operanın seçkin eserlerini dinleyicilere sunan sanatçılar büyük beğeni topladı.

Operanın ardından, Jazz’da Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından Sibel Köse, piyanoda Janusz Szprot, elektro gitarda ise Kamil Erdem performans sergiledi. Eğlenceli dakikalara sahne olan konserde icra edilen eserlere, misafirler de alkışlarıyla eşlik etti. Polonyalı sanatçi Janusz Szprot melodika ile gerçekleştirdiği solo performansı gecenin sürprizi oldu.

SİBEL POLAT, DESTEĞİNİ ESİRGEMEYENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Araştırma Görevlisi Dr. Sibel Polat da, "Dünya Ses Günü konferans, workshop, müzik Dinletisi ve konser programının düzenlenmesinde emeği geçen, desteklerini bizlerden esirgemeyen tüm hocalarımıza, sanatçılarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.