DOÇ. DR. YAĞMUR’DAN ‘FORM VE YORUM’ SERGİSİ

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Önder Yağmur "Form ve Yorum” isimli 3’ncü kişisel sergisini açtı.

04 Şubat 2015 Çarşamba 14:45
DOÇ. DR. YAĞMUR’DAN ‘FORM VE YORUM’ SERGİSİ
Kerim BURUCU
 
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Önder Yağmur "Form ve Yorum” isimli 3 üncü kişisel sergisini Güzel Sanatlar Fakültesi sergi salonunda açtı.
 
Serginin açılışına Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukcu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, Heykel Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mustafa Bulat ve öğretim üyeleri katıldı.
 
Sergide, mimari öğelerin konu alındığı çalışmalar minimal sanat anlayışı ile yorumlandı ve 12 adet Marmara mermerinden yapılmış heykel çalışması yer aldı. Çalışmalarda mermer malzemeyle beraber bakır, pirinç ve demir kullanıldı.
 
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümü öğretim üyesi Yardımcı Doçent Doktor Önder Yağmur konuşmasında "Çalışmalarımızın ana konsepti mimari öğeler ve bu mimari öğelerin minimal sanat anlayışıyla yorumlanması olarak ortaya çıktı. Çalışmaların hepsi benim için ayrı bir öneme sahip bunlardan kubbe ismini vermiş olduğum çalışma hamam kubbesinin yorumlanması olarak ortaya çıktı. Kentimizde hamam kültürü önemliydi. Hamamın kubbesi her zaman bana ilgi çekici gelmiştir. Bu dokuyu kendi çalışmama taşımak istedim. Hamam kubbelerinin üstünde küçük pencereler vardır ben bu pencereleri bakır malzemeyle simgelemek istedim.
Form ve yorum adını verdiğimiz sergimizde 12 tane çalışma bulunmaktadır.
 
Sergi 10 Şubat 2015 tarihine kadar gezilebilir.
 
    


Editör

Son Güncelleme: 04.02.2015 14:51
Anahtar Kelimeler:
Erzurumönder Yağmur
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.