ÇİZMELİ KEDİ ÇOCUKLARI KAHKAHAYA BOĞDU

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Cadde Gençlik Merkezi ile Gölbaşı Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Eti Tiyatro Şenliği çocukları eğlendirdi.

24 Mayıs 2012 Perşembe 17:33
ÇİZMELİ KEDİ ÇOCUKLARI KAHKAHAYA BOĞDU
ETİ’ nin, Yıllardır, Türkiye’nin dört bir yanında çocuklar ile ücretsiz olarak buluşturduğu ETİ Çocuk Tiyatrosu, dün gün boyu “Çizmeli Kedi” adlı oyunu çocuklar için sahneledi. Devlet Tiyatroları Salonu’nda gerçekleştirilen seanslarda minik çocuklara ücretsiz olarak tiyatro izlettirildi. Yakutiye İlçesi sınırları içerisindeki okullardan yüzlerce öğrenciye gün boyu “Çizmeli Kedi” adlı oyun izlettirildi. Devlet Tiyatroları Salonu’nda gerçekleştirilen oyunu Cadde Gençlik Merkezi Müdürü Metin Günay ile Gölbaşı Gençlik Merkezi Müdürü Nazlı Oral ile okul yöneticileri izledi.

ÇİZMELİ KEDİNİN ÖYKÜSÜ
Fransız yazar Charles Perrault'un eserinden Gülen İpek Abalı tarafından uyarlanan, yönetmenliğini Ünsal Sicilli’nin, müziklerini Caner Anar’ın yaptığı “Çizmeli Kedi” oyunu, sıradan bir kedinin değirmencinin en küçük oğluna miras kalmasıyla başlıyor. Bir çift çizmeyle hayatı renklenen ve zekasıyla kendisini Kral’a sevdiren Çizmeli Kedi, aynı zamanda Prenses ile Değirmencinin Oğlu’nun mutluluğuna yardım ederek sıradan bir kedi olmadığını kanıtlıyor. Çizmeli Kedi’nin maceralarını ve yaptığı iyilikleri konu alan oyun, hem çocuklara hem de ebeveynlere önemli öğretilerle birlikte eğlenceli bir dille sunuluyor. Oyunda, kedisinden başka hiçbir şeyi olmayan birinin, hayal bile edemeyeceği bir hayata sahip olması ve bunu sadece kedisinin yardımıyla başarması anlatılırken, hayvan sevgisinin önemi de vurgulanıyor. “Çizmeli Kedi” çocukların ve ebeveynlerin ilgisini her an dinamik tutan temposu, kurgusu, müzikleri ve diğer tüm sürprizleriyle keyifle izlenecek bir oyun. Cadde Gençlik Merkezi Müdürü Metin Günay, sahnelenen “Çizmeli Kedi” sayesinde bir çok öğrencinin ilk kez tiyatro izlediğine işaret ederek, kendilerine destek veren Eti grubuna da teşekkür etti. Günay, “Çocuklarımız eğlenceli bir gün yaşadılar” dedi.
Bu arada Eti tarafından oyunu izleyen çocuklara çikolata ikram edilirken, eti filamaları dağıtıldı.

Editör

Son Güncelleme: 24.05.2012 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.