Bu çocuklar ayakta alkışlanır!

Bu çocuklar ayakta alkışlanır!

admin
admin
02 Nisan 2019 Salı 23:08
Bu çocuklar ayakta alkışlanır!

Vedat REFAYELİ

Bünyamin Aydemir hocam, ‘’Yarın akşam mutlaka oyunumuza gel, öğrencilerimizin oynadığı oyunu beğeneceğini sanıyorum’’ dediğinde, ne yalan söyleyeyim o salondan çok da olağanüstü etkilenmiş şekilde ayrılacağımı sanmıyordum. ‘Öylesine bir oyun, öylesine bir oyunculuk’ ile karşılaşacağım sanıyordum. Ama yanıldığımı daha perde açıldığında, basit olmasına rağmen beni sahnenin tam içine çeken o dekorla anladım oysa.

Dekoru sadeliğine rağmen sahneye yakışıyordu. Dekor dekordu da müzik mi, ışık mı, kostüm mü geri kaldı ondan. DT tadı verdi bana, hatta son zamanlarda sıradanlaşması sebebiyle bir tık da fazlasını. Açıkçası hele de 2.sınıf öğrencileri olduğunu öğrendiğimde de oyuncuları çok beğendim. Hiç teklemediler, ezberlerine bayıldım.

Sadece iki oyuncuyu çok oturmuş görmedim, şevklerini kırmayı asla istemem, o yüzden isimleri de bende kalsın. Onun dışında sahnede şov yaptılar adeta. Hocalarının yüzlerini kara çıkartmadılar. Bu oyuncu öğrencilerin 2 aydır oyunun üzerinde çalıştıkları bilgisini almıştım. Demek ki iki ay içinde yememiş, içmemiş hem de son derece iddialı olan bu oyuna hazırlanmışlar. İyi de yapmışlar. Konu dersen zaten 10 numara konu olmuş.

Tüm insanlığın başına bela olan küresel güç ancak bu kadar ironik bir şekilde anlatılırdı, yazarını da ayrıyeten kutluyorum. Trump karakteri de on numara olmuş ki, sanırım görse kendisi de oyuncuyu ayakta alkışlardı. Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bu oyunu gördükten sonra açıkçası daha bir kanım kaynadı. Farkındalığa imza attılar, açıkçası gözümde çok büyüdüler.

***

Rektör Prof.Dr. Ömer Çomaklı hocam fırsat bulur oyunu zahmet edip bir seyrederse ne demek istediğimi anlar. Kaldı ki oyunun bir ay daha sahneleneceğini, hatta İstanbul ve Ankara’ya turneye de çıkacaklarını sanıyorum.

Burada ‘’Kenoya’nın sesi’’ oyununu yöneten Doç.Dr. Bünyamin Aydemir hocaya başta olmak üzere, oyunun yazarı Ozan Uzun’a, kostüm için Dr.Elif Özhancı’ya, dekor için Öğretim görevlisi Selim Cinisli’ye, ışıkta Fatih Yarşı’ya, müzikte Selçuk Yılmaz’a, kareografide de Fazıl Aksakal’a alkışlarımı yolluyor, teşekkür ediyorum.

Çok iyi bir iş çıkartmışlar, çook.

Ayrıca oyunda anlatıcı rolünü üstlenen Berkay Alkan başta olmak üzere rol alan Sahne Sanatları Bölümü Deneme Topluluğu oyuncuları Furkan Demir’e, Aytaç Erçandarlı’yı, Kadir Oğuz’u, Enes Vatasever’i, Seren Yılgın’ı, Merve Kozan’ı, Sabiha Dilara Kudubeş’i, Sena Girgin’i, Yusuf Öztürk’ü, Kaan Ertekin’i yürekten kutluyor, yolları açık olsun diyorum.

Aynı zamanda fakülte dekanı Prof.Dr.Mustafa Bulat’ı da, oyuna verdiği destekten ötürü teşekkür ediyor, bu tür oyunların sıklıkla yapılması için daha fazla bütçe ayrılmasına kafa yormasını istiyor ve bekliyorum.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.