Böyle bir müze de ancak buraya yakışırdı!

Böyle bir müze de ancak buraya yakışırdı!

admin
admin
15 Temmuz 2020 Çarşamba 14:29
Böyle bir müze de ancak buraya yakışırdı!

Vedat REFAYELİ

Newyork ve Moskova’da olduğunu duymuştum ama ülkemizde de artık Buz Müzesinin var olduğunu duymak, son günlerde duymak istediğim en güzel haberlerden biriydi.

KUDAKA’nın mali desteğiyle Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yapmış, çok sayıda eski-yeni heykel bölümü mezunu, öğrencisi, akademisyeninin emeği var.

Bir defa böyle bir buz müzesinin Erzurum’da olması çok anlamlı.

Çünkü burası kar şehri, buz şehri.

Tam isabet bir karar olmuş, fikri ortaya çıkartan ve uygulama safhasına getiren o kafalara bravo.

Böyle bir müzenin bir diğer anlamı da hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde gösterilen direnişi, birlikteliği ve iradeyi belleklerde taze tutmak, verilen şehitleri hatırlamak için o tarihte, 15 Temmuz’da açılacak olması.

Birlik beraberliği anlatan buzdan materyalların sergileneceği müze için emeği geçen herkesi kutluyorum.

Bu arada dilerim aynı Üniversite, bu özgün çalışmanın ve yatırımın yanında bir de buz pateni, buz hokeyi, curling gibi buz sporlarına ağırlık verir.

Bir gün de inşallah o branşlarda faaliyette oldukları için Üniversite yönetimini bu işte olduğu gibi tebrik ve taktir ederiz.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumMüzeBuz Müzesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.