BELEDİYELERDEN ÖRNEK ETKİNLİK…

Erzurum’da, “2011 Mehmet Akif Yılı Konseri” düzenlenecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011 yılının “Mehmet Akif Ersoy Yılı” ilan edilmesinin ardından Palandöken ve Aziziye Belediyeleri de örnek bir etkinlik gerçekleştirecekler.

25 Aralık 2011 Pazar 15:37
BELEDİYELERDEN ÖRNEK ETKİNLİK…
İstiklal Marşı’nın kabulünün 90'ıncı, büyük şairin ölümünün 75'inci yılı olması nedeniyle iki belediye tarafından düzenlenecek konserde, Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf Müziği Sanatçısı Ertuğrul Erkişi sahne alacak.
26 Aralık 2011 Pazartesi günü Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde saat: 18:00’de başlayacak konsere katılımın yoğun olması bekleniyor.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a büyük vefa örneği göstererek, 2011 yılını ‘Mehmet Akif Yılı’ ilan etmişti. Biz de Palandöken ve Aziziye Belediyeleri olarak, milli şairimizi gençlere ve çocuklara daha iyi anlatmak, Türk şiirinin gururu olan Akif’in eserlerini okumaya teşvik etmek amacındayız. Vatanına olan aşkını ve sevgisini şiirlerinin mısralarına yansıtan Milli Şairimizi gelecek nesillere daha iyi aktarmak arzusundayız.” dediler.
Öte yandan konserde, türküler ve ilahilerin yanı sıra Safahat besteleri ve şarkılar da seslendirilecek.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.