ANKARA DT, ERZURUM SEYİRCİSİNİ BEĞENDİ

“Kış Gelmeden” adlı oyunla Erzurum’a turneye gelen Ankara Devlet Tiyatrosu Oyuncuları, kentteki sanat tutkunlarına hayran kaldı.

12 Kasım 2012 Pazartesi 09:08
ANKARA DT, ERZURUM SEYİRCİSİNİ BEĞENDİ

Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “Kış Gelmeden” adlı oyunla Erzurum seyircisiyle buluşan sanatçılar, tiyatro tutkunu olan Erzurumlulara hayran kaldı. Usta Romancı Firuzan’ın kendi romanından oyunlaştırdığı, Funda Mete’nin yönettiği “Kış Gelmeden” kentte kapalı gişe oynadı. Dekor ve giysi tasarımı Töre Özsel, ışık tasarımı da Burhanettin Yazar tarafından hazırlanan oyunun dramaturgluğunu Füruzan Tercan  yaptı. 1970'li yıllarda İstanbul'da yaşayan 3 kardeşin bir araya gelme çabasının anlatıldığı tek perdelik oyunda rol alan Ankara DT sanatçıları Bahadır Karasu, Selma Bayraktargil, Özgür Keçeci ve Özge Mirzalı, düzenledikleri basın toplantısında kent seyircisine hayran kaldıklarını belirttiler. Selma Bayraktargil, “Her ailede yaşanmış trajik olaylar vardır, o ailenin bireylerini etkiler bu olaylar. Oyunumuzda farklı nedenlerden dolayı birbirlerinden ayrılmış üç kardeşin öyküsü anlatılıyor” dedi. Özgür Keçeci de, Erzurum’da seyirciyle bütünleştiklerini ifade ederek, “Katılım çok yüksek. Seyirciyle bütünleştik. Daha bir motive olduk oyuna seyircideki ambiansı aldıktan sonra. Erzurum’da tiyatro sever bir kitle var. Bu da çok güzel bir olay” diye konuştu.

 

“Erzurum seyircisi mükemmeldir”

Ankara DT sanatçısı Bahadır Karasu da, kentteki tiyatro seyircisinin mükemmel bir seviyede olduğunu bildirdi. Devlet Tiyatrosu’na Erzurum’da dahil olduğunu ifade eden Bahadır Karasu,  oyun sayesinde ilk çalıştığı kente gelmekten ötürü son derece mutlu olduğunu söyledi. Karasu, “1997’de Erzurum DT’yi biz kurduk. 1997’den sonra arkadaşlarımız çok iyi bir şekilde burayı ayakta tutmuşlar. Müthiş bir seyirci potansiyeli var Erzurum’da. Erzurum, varolan civardaki DT’ler arasında bence en iyi DT’dir. Çok sıcak bir sahnesi vardır Dadaşların. Burada 15’e yakın oyun oynadım. Erzurum’un yeri, seyircisi ve insan yapısı bizim için çok özeldir. Bu arada, tiyatro bölümünün Erzurum’da olması çok güzel. Buraya büyük bir katkı sağlıyor  GSF... Aynı şekilde Erzurum DT de GSF’ye büyük bir katkı sunuyor” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 12.11.2012 09:19
Anahtar Kelimeler:
Ankara DT
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.