AHISKA TÜRKLERİNİN SÜRGÜNÜ, TRT'YE DİZİ OLUYOR

Gazeteci-Yazar Gürsel Balcı’nın "Sınırdaki Sır" ve Büyükelçi Fırat Sünel' in "Salkım Söğütlerin Altında" adlı romanlarından uyarlanan dizinin çekimlerine Temmuz ayında başlaması bekleniyor.

17 Haziran 2014 Salı 11:35
AHISKA TÜRKLERİNİN SÜRGÜNÜ, TRT'YE DİZİ OLUYOR
Başrolünde ünlü oyuncuların yer alacağı "Büyük Sürgünün" yılın iddialı yapımlar arasında yer alması bekleniyor. TRT 'de yayınlanacak dizi filmde ilginç bir casusluk öyküsü etrafında Ahıska Türkleri'nin dramı işleniyor.
Yazar Gürsel Balcı yaptığı açıklamada, dizide Sovyet diktatörü Stalin'in Kasım 1944'de yaptığı sürgün sırasında yük trenlerine bindirilerek, Orta Asya Cumhuriyetlerine sürgün edilen insanların açlık, soğuk ve kötü koşullar yüzünden hayatını kaybettiğini, film de bu insanların trajedisini konu alacağını hatırlattı. 

Editör

Son Güncelleme: 17.06.2014 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.