YENİ VALİMİZ’DEN YENİ YEREL KALKINMA YAKLAŞIMLARI BEKLENİYOR

Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’a “Tebrik hediyesi” olarak bir demet proje gönderdiklerini söyledi.

07 Temmuz 2013 Pazar 14:03
YENİ VALİMİZ’DEN YENİ YEREL KALKINMA YAKLAŞIMLARI BEKLENİYOR
ENER’in bugüne kadar kamuoyu ile paylaştığı öneri ve projeleri Vali Altıparmak’a postaladıklarını belirten Aksu, “Adettendir, yeni göreve başlayan yöneticilere çiçek takdim edilir, biz de Sayın Valimize, solması mutlaka mukadder olan bir demet tebrik çiçeği yerine; tahakkuku halinde şehrin geleceğine kök salacak bir demet proje takdimini tercih ettik” şeklinde konuştu.

“Üreten Kent Ekonomisi” temel hedefine yönelik kalkınma paradigmasını önemsediklerini dile getiren Aksu, “Hizmet sektörünü ihmal etmemek koşuluyla üretimi, ileri teknolojiye dayalı gıda sanayiini ve geleneksel sektörleri ihmal etmeyen bir kalkınma yaklaşımıyla bu amaca ulaşabiliriz” şeklinde konuştu.

GÖNÜLDE, FİKİRDE, EYLEMDE BİRİZ; ERZURUM İÇİN VARIZ

Aksu daha sonra şunları söyledi: “Sayın Valimize daha önce açıklanan şu öneri ve projeleri gönderdik; “Beyin Gücü Sektörlerine Yatırım Çağrısı”, “Erzurum Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi”, “Doğu Anadolu Bilişim Vadisi Projesi”, “Erzurum Hafif Raylı Sistem Projesi”, “Marka Şehir” konusundaki ENER görüşü, “Erzurum Yeni Şehircilik ve Şehirlilik Manifestosu”, “Nenehatun Savunma ve23 Temmuz İstiklal Müzesi Projesi”, “Bugünkü Erzurum Temel Sorunlar Çözüm Önerileri Eğitimde Stratejik Hedefler”, “Yükseköğretim’de Stratejik Hedefler” …

“Gönülde, fikirde, eylemde biriz; Erzurum için varız” düsturu ile yola çıkan Erzurum’un ilk ve tek strateji kuruluşu ENER, şehrin kalkınma, gelişme ve zenginleşme davasına karınca kararınca katkıda bulunmayı amaçlıyor. Merkezimiz, bugüne kadar kamuoyunda geniş yankı uyandıran birçok önemli proje ve öneriye imza atmış bulunuyor.

Bir sivil toplum örgütü olarak şuna inanıyoruz: Ne kadar uygulanabilir olursa olsun, “yüksek siyaset”in ve “yerel üst yönetim”in alaka ve takdirine mazhar olmayan proje ve önerilerin hayata geçirilmesi mümkün değildir. Her hangi bir konuda yeterli toplumsal talep oluşturulmadan, karar mekanizmalarının harekete geçirilemeyeceği de bir gerçek.

İşte ENER, bugüne kadar önemli addettiği konularda yeterli toplumsal talebi oluşturma amaçlı faaliyetler yürütmüş, bunda da kısmî bir başarı elde etmiştir.

Nihai başarı için gerekli olan “Yerel üst yönetimin ilgi ve katkısı” konusunda şu anda umut dolu bir beklenti içinde olduğumuzu Sayın Valimize ilettik. Çünkü kendilerinin bugüne kadar ki yöneticiliklerinde başarılı sonuçlar almasında “ortak akıl, ortak fikir, ortak hareket” prensibine dayalı çalışma yönteminin büyük payı olduğuna inanıyoruz. Aynı yönetim tarzının Erzurum’da da devam edeceğinden kuşku duymuyoruz.

Sürekli eleştiren, fikir ve proje üretmeyen; çorbaya tuz katmak yerine, pişmiş aşa su katan bir sivil toplum anlayışını reddeden bir kuruluş olarak kendilerine 7 gün 24 saat hizmet sunmak bizim için zevkli bir görev ve onur olacağını da Valimize yazılı olarak ilettik.

Sayın Valimiz, görevinizi inşallah sağlık, afiyet ve muvaffakiyetle bitirip veda ettiklerinde; geride bıraktığınız Erzurum’un, kesinlikle daha müreffeh, daha kalkınmış, daha mamur ve daha zengin olacağı umut ve inancındayız.”

Editör

Son Güncelleme: 07.07.2013 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.