Vali: Bizim için önemli olan Erzurum'un aldığı paydır

Avrupa Birliği (AB) Uyum Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısı, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun başkanlığında yapıldı.

admin
admin
10 Ekim 2017 Salı 07:00
Vali: Bizim için önemli olan Erzurum'un aldığı paydır

Valilik binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Azizoğlu, AB projelerinde görev alacak kişilerin özveriyle bu görevleri yapmaları gerektiğini söyledi.

Azizoğlu, AB'nin uyum sürecinde 15 yılda Türkiye'de gerçekleşen projelere büyük katkı sağladığını belirterek, şöyle konuştu:

"2014-2020 Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında Türkiye'ye ayrılan para 4,5 milyar avronun üzerinde. Bu çok ciddi bir rakam ve tamamen hibe projesidir. Proje yapan kurumlar bu kaynağı kullanacak ve kurumlarını AB'ye entegre etme hususunda geliştirmiş olacaklar. Bizim için önemli olan Erzurum'un aldığı paydır. Projede yer alan görevlilerin işlerini iyi yaptığı takdirde Erzurum'un alacağı pay fazla olacaktır. Bu işler gönül işleridir ve bunu bir yük olarak görürsek faydalanamayız."

Konuyu kaymakam ve diğer kurumların ciddiyetle ele almalarını isteyen Vali Azizoğlu, kentin bu pastadan hak ettiği payı alması gerektiğini vurgulayarak, proje sayesinde görevlilerin yurt dışına çıkma imkanı bulacağını aktardı.

Üç gün sürecek toplantıda Bartın Üniversitesi Proje ve Teknoloji Ofisi Koordinatör Yardımcısı Cevdet Duran, Erzurum’daki AB proje ofislerinde görevli personele eğitim verecek.

Toplantıya, kaymakamlar, il müdürleri ve kurul üyeleri katıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.