SU BORÇLARI YAPILANDIRILDI

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, Erzurum’da 4 bin 564 su abonesinin borcunu yapılandırdı.

28 Haziran 2011 Salı 20:28
SU BORÇLARI YAPILANDIRILDI
Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, Erzurum’da 4 bin 564 su abonesinin borcunu yapılandırdı. Aralarında peşin ödeme yapanların da bulunduğu binlerce abone, birikmiş su faturalarını 6, 18 ve 36 ay arasında değişen taksit seçenekleriyle ödeyebilecekler.
Halk arasında ‘Torba Yasa’ olarak adlandırılan 6111 Sayılı Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun, vergi ve SSK prim borçluları gibi, su abonelerinin de yüzünü güldürdü. 31 Aralık 2010 tarihinden önceki dönemlere ait birikmiş su borcu bulunan 4 bin 564 abone, borcunu yapılandırmak için Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü’ne başvurdu. Uygulama sayesinde yapılandırılan toplam tutar 7 milyon 622 bin liraya ulaşırken, abonelere kanun gereği 6, 18 ve 36 ay arasında değişen taksit seçenekleri sunuldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 6111 Sayılı Kanun kapsamında Erzurum’daki 4 bin 564 su abonesinin borcunu yeniden yapılandırdıklarını bildirdi. Başkan Küçükler, yapılandırmadan faydalanmak için başvuruda bulunan abonelerden 684’ünün, borcunu peşin ödediğini belirterek, 3 bin 880 abonenin de, değişen taksit seçeneklerinden herhangi birini tercih ettiğini belirtti. Başkan Küçükler, “Geçmiş dönemlere ait birikmiş su borcu bulunan abonelerimizden bin 99’u, borcunu 6; bin 430’u da, 18 eşit taksit halinde ödemeyi tercih etti. Toplamda yapılandırılan toplam tutar ise, 7 milyon 622 bin liraya tekabül etti.” diye konuştu.
 
BAŞKAN KÜÇÜKLER: YAPILANDIRMA SAYESİNDE VATANDAŞ BORÇ YÜKÜNDEN KURTULDU
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 6111 Sayılı Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’un, birikmiş su borcu bulunan vatandaşlar için önemli bir fırsat olduğunun altını çizerek, uygulama süresi sona eren yasal düzenleme sayesinde binlerce abonenin borç yükünden kurtulduğunu ifade etti. Başkan Küçükler, “Abonelerimizin birikmiş su borçlarına, kanun gereği yasal faiz uygulanıyordu. Yeni düzenleme ile borçların bu faizleri silinerek, enflasyon oranına göre yeni bir düzenleme yapıldı. Aboneler, yapılandırılan borçlarını 6, 18 ve 36 eşit taksitte ödeme imkanına kavuştular.” şeklinde konuştu.
Başkan Küçükler, borçlarını yeniden yapılandıran abonelere çağrıda bulunarak, taksitlerini zamanında ödemeleri ve böylece yasanın sağladığı ayrıcalıklardan sonuna kadar istifade etmelerini istedi. 

Editör

Anahtar Kelimeler:
SU BORÇLARI YAPILANDIRILDI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.