FIRAT’TAN ESNAFA TEŞEKKÜR

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, “Esnafımız üzerine düşeni en iyi şekilde yerine getirmiş, yüzümüzü ak çıkarmıştır. Birliğimize bağlı olsun olmasın tüm esnafımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

08 Şubat 2011 Salı 09:26
FIRAT’TAN ESNAFA TEŞEKKÜR
ESOB Başkanı Rasim Fırat, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın ardından bir değerlendirme yaptı.
Erzurum esnafının, esnaflığın gereksinimlerin en iyi şekilde yerine getirerek sınavı başarıyla geçtiğinin altını çizen ESOB Başkanı Fırat, “Esnafımız anlık düşünmeyip ekonomik açıdan asla fırsatçılık yapmadı. Esnafımız sınavı başarıyla geçti. Esnafımız cüzi artışlarla biraz daha fazla kazanç elde edebiliriz düşüncesine kapılmadı. Erzurum’a özgü ürünlerde bile fahiş fiyat uygulama hatasına düşmedi. Bu da oyunlar için şehrimize gelen tüm yerli yabancı turistleri memnun etti. Esnafımızın bu davranışını takdirle karşılıyoruz ve dünyaya karşı yüzümüzü kara çıkarmadıkları için birliğimize bağlı olsun olmasın tüm esnafımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.
Başkan Fırat, oyunların getirisinin kısa vadeli düşünülmemesi gerektiğini, Universiade’nin Erzurum için bir milat olduğunu, ileri vadede hem şehrin hem de esnafın daha çok kazanımlar elde edeceğini söyledi.
Fırat, “2011 Kış Oyunları’nı anlık bir organizasyon olarak düşünmemeliyiz. Bu esnafımız için de Erzurum için de bir milattır. Universiade ile birlikte Erzurum dünyaya açıldı. Esnafımızın kendine yakışanı yapmış olması oyunlar için şehrimizi ziyaret eden gerek sporcular olsun gerekse yerli ve yabancı turistler olsun hepsini ziyadesiyle memnun etmiştir. Esnafımızın bu tutumu FISU komitesi tarafından da takdirle karşılanmıştır. Esnafımızın gerekse hemşehrilerimizin Erzurum’a gelen misafirlere karşı göstermiş oldukları misafirperver tutumu, oyunlar sonunda ülkelerine giden binlerce insanın şehrimiz için kültür elçisi olmasını, Erzurum’u kendi ülkelerinde iyi tanıtmalarını sağlayacaktır. Bu da bacasız fabrika diye tabir edilen turizm sektörünün Erzurum’da gelişmesini sağlayacaktır. Erzurum artık bir kış sporları başkentidir. Artık, bu tür organizasyonlar ilimizde sürekli olarak gerçekleştirilecek. Bizler Erzurum esnafı olarak kendimizi sürekli olarak yenileyerek, dünya standartlarına ayak uydurarak bu tür organizasyonlardan maksimum faydayı elde edebiliriz. Bu konuda birlik olarak üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.