ESNAFIN BORÇ YAPILANDIRMASI 26 AĞUSTOS'A KADAR UZADI

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) tarafından yapılan açıklamada, esnafın bankalara olan kredi ve kredi kartı borçları yeniden yapılandırma süresinin 26 Ağustos Cuma gününe kadar uzatıldığı bildirildi.

31 Temmuz 2011 Pazar 12:56
ESNAFIN BORÇ YAPILANDIRMASI 26 AĞUSTOS'A KADAR UZADI
Esnaf ve sanatkarların 27 Mayıs 2010 tarihi itibariyle bankalara olan kredi ve kredi kartı borçları yeniden yapılandırıldığını kaydeden EESOB yetkilileri, Yapılandırma kapsamındaki borçlar, 31.10.2010 tarihi itibariyle protokole imza atan bankalara olan donuk ticari kredileri kapsamaktadır. Bu tarihten sonra donuk hale gelen borçlar yapılandırma kapsamı dışında kalmaktadır. Yapılandırılan borçlar için 36 aya varan vade ile taksitlendirme yapılabilecektir. Bu borçlara uygulanacak faiz oranı ise, 18 aya kadar olan vadeler için Merkez Bankası avans faiz oranının 3 puan eksiği, 18 aydan uzun vadeler için Merkez Bankası avans faiz oranı olarak belirlenmiştir. Borç yapılandırmasından sadece esnaf ve sanatkarlar yararlanacak, bunların dışında kalan ticaret veya ziraat odalarına kayıtlı olanlar bu protokol kapsamındaki yapılandırmadan faydalanamayacak. Dolayısıyla, bu protokol kapsamında yapılandırma başvurusunda bulunanlardan esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı olduklarına dair belge istenecektir” diye konuştu
Borç yapılandırması için başvuruların 27 Mayıs tarihi itibariyle başladığını hatırlatan yetkililer, "26 Temmuz tarihinde sona ermişti. Konfederasyonun başvurusu üzerine başvuru süresi 26 Ağustos tarihine kadar uzatılmıştır. Esnaf ve sanatkarlarımızın birden fazla bankaya donuk kredi borcunun bulunması halinde her bir bankaya ayrı ayrı başvuruda bulunulması gerekmektedir. Esnaf ve sanatkarlarımızın yapılan bu yapılandırmadan faydalanmaları kendi menfaatlerine olacaktır” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.