ERZURUM, GÜZELLİKLERİNİ EMİTT’E TAŞIDI

Erzurum, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) “Anadolu’nun Önsözü” sloganı ile kurduğu stantta yerini aldı.

23 Ocak 2015 Cuma 11:52
ERZURUM, GÜZELLİKLERİNİ EMİTT’E TAŞIDI
Dünyanın en hafif taşı olan Oltu ile anılan Erzurum, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) kurduğu stantta yöresel ürünlerini ve kültürel özelliklerini yerli ve yabancı misafirlere tanıttı. Bu yıl 19’uncusu gerçekleşen fuarda Erzurum ili, kentin ulusal ve uluslararası boyutta tanıtımı için hazır bulundu. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda yörenin meşhur Oltu taşı, kadayıf dolması gibi yöresel ürünleri tanıtıldı.



ERZURUM ÇEŞİTLİ TURİZM POTANSİYELİNE SAHİP BİR İL

Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Erzurum’un ziyaret edilmesi gereken bir olduğunu belirterek Erzurum’un turizm potansiyelini şu ifadelerle anlattı: “Erzurum’da turizmi çeşitli kollara ayırdık, bunlardan biri Kış Turizmi, Termal Turizm, Sağlık Turizmi, aynı zamanda yaz kamplarında Spor Turizmi, yazın özellikle yayla turizmi olarak. Farklı alanlarda insanlarımıza hizmet sunmaya hazırız. İlimizde ilgi alanına göre kayak yapılmak isteniyorsa dünyanın en seçkin kayak pistlerinden yararlanılması için Erzurum’a gelinmesini istiyoruz. Yazın eğer bulundukları yerde sıcaktan bunaldılar ise yaylalarımızdan faydalanmaya çağırıyoruz. Özellikle farklı memleketten insanları sağlık turizminden yararlanmaya davet ediyoruz. Tarihe ve kültüre merakı olan herkesi bu güzelliklerimizi görmesi için Erzurum’a bekliyoruz.”

Erzurum’a yöresel lezzetler tatmak içinde gelinmesi gerektiğine değinen Yamlı, “Erzurum’un özellikle Cağ Kebabı meşhur. Kesinlikle tadılması gereken bir ürün. Bunun yanında kadayıf sarması tatlımız var çorbalardan ayran aşı çorbamız var. Erzurum’un meşhur bir böreği var, sarmaları yine meşhur. Tabi ki başka ilçelere ayrıldığı için lezzetler çeşitlilik gösteriyor” diye konuştu.

TÜYAP Fuarında gerçekleştirilen etkinlik 25 Ocak’a kadar ziyaret edilebilecek.

Editör

Son Güncelleme: 23.01.2015 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.