DAP İdaresinden 12 proje için 36 milyon lira destek

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanlığınca, 2019 yılında desteklenecek 124 projeye ilaveten, uygulayıcı kuruluşlarla 12 yeni proje için protokol imzalandığı ifade edildi.

admin
admin
29 Kasım 2019 Cuma 01:09
DAP İdaresinden 12 proje için 36 milyon lira destek

DAP İdaresinden yapılan açıklamaya göre, İdare Başkanı Adnan Demir, protokol imza törenindeki konuşmasında, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da uygulayıcı kuruluşların projelerine sermaye transferi yoluyla para aktaracaklarını belirtti.

12 proje için 36 milyon lira ödenek ayırdıklarını ve bu yıl ilk defa Ağrı, Bingöl, Bitlis ve Muş'ta "Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi Projesi"ne destek sağlayacaklarını bildiren Demir, en çok ihtiyaç duyulan projelerin desteklenmesine özen gösterdiklerini kaydetti.

Törene, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut, Bitlis Belediye Başkanı Nasrullah Tanğlay, Adilcevaz Kaymakamı Tunahan Çil, Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Öncel, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir ile diğer uygulayıcı kuruluşların yetkililerinin katıldığı belirtildi.

Projeler, ’Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama’, ‘DAP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi’, ‘Güneş Enerjisini Destekleme’ ve ilk defa 2019 yılında desteklenecek olan ‘Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi’ projelerinden oluşuyor.

Ağrı, Bingöl, Bitlis ve Muş illerini kapsayan protokol kapsamında, 2 adet tarımsal sulama projesine 5 milyon 750 bin lira, 3 adet DAP Semt Kütüphanesi için 900 bin lira, 3 adet Güneş Enerji Sistemi (GES) Santrali için 10 milyon lira ve 4 adet Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi Projesi için 19 milyon 500 bin lira kaynak aktarılacak.

Demir: “12 Projeye 36 milyon lira kaynak aktaracağız”

Protokol imza töreninde konuşan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, desteklenecek projelerin önemine vurgu yaptı. Daha önceki yıllarda olduğu gibi, 2019 yılında da uygulayıcı kuruluşların projelerine sermaye transferi yoluyla para aktaracaklarını belirten Başkan Demir, toplam 12 adet proje için 36 milyon lira ödenek ayırdıklarını ve 2019 yılında ilk defa Ağrı, Bingöl, Bitlis ve Muş illerinde ‘Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi Projesi’ne destek sağlayacaklarını söyledi.

Önceki yıllarda desteklenen projelerin başarıyla uygulandığına dikkat çeken Başkan Demir, 15 DAP ilinde, en çok ihtiyaç olan projelerin desteklenmesine özen gösterdiklerini ifade ederek, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda projelerin desteklendiğini ve imzalanan protokollerin bölgenin kalkınması yönünde hayırlı olmasını diledi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumDAPAdnan Demir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.