AKSU: TEŞVİK PAKETİ ERZURUM İÇİN KADER PAKETİ

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi hakkında konuşan ENER Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, “Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı bölgesel teşvik paketi tarihi bir adım. Erzurum için kader paketi olan teşvik paketinden fabrika kokusu geliyor.” dedi.

admin
admin
05 Eylül 2016 Pazartesi 09:26
AKSU: TEŞVİK PAKETİ ERZURUM İÇİN KADER PAKETİ
Başbakanın açıklamasında konut, altyapı, ulaştırma, sağlık, iletişim, spor, eğitim, güvenlik, tarım ve hayvancılık alanında yapılacak projelerden bahsettiğini belirten Aksu, “Bu alanlarda atılacak adımlar bölgenin kaderini değiştirecek nitelikte. Çok iyi çalışılmış, detaylandırılmış ve kaynakları tespit edilmiş bu pakette yer alan projeler çok gerçekçi ve teşvikler çok kapsamlı.” şeklinde konuştu.
Başbakan Yıldırım'ın bölgeye senede 80 fabrika kurulacağını söylediğini ifade eden Aksu, "Erzurum'a öncelikle ileri teknoloji altyapısına sahip, hayvancılık ürünleri fabrikaları çok yakışır. Fabrikası devletten, işletmesi milletten fabrikalar. Atölyeler. Sayın Başbakanımız birçok alanda tutarlı vaatlerde bulundu. Bölgeyi ayağa kaldıracak teşvik müjdeleri ile girişimcileri yatırım seferberliğine çağırdı. Dışsal kaynak aktarımı sağlanmadan bir atölye bile kuracak mali kudrette olmayan bölge girişimcisi için sağlanan bu imkanlar gerçekten çok yüz güldürücü. Hep söylediğimiz gibi yerel kalkınma yerel imkanlarla sağlanamaz, Hükumet işidir ve Hükumet işe çok ciddi şekilde al koymuştur. Bu tarihi teşvik paketi Erzurum için bir dönüm noktası olacaktır. Kalkınmanın yeni bir sıçrama noktası olacaktır. Yeni fabrikaların, iş yerlerinin müjdecisi olacaktır. Kobilerin şahlanışına inşallah vesile olacaktır." diye konuştu.
"TEŞVİK VE PROJE TAKİP MERKEZİ OLUŞTURULMASINDA YARAR GÖRÜYORUZ"
ENER Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, açıklanan pakette izlenmesi gereken yolun belli olduğunu kaydederek, "Yine de Erzurum için hangi sektörlerde neler yapılması gerektiği konusunda bir ön çalışma yapılması, girişimcilerin teşviklere teşviki yatırımcılara önderlik yapılması bakımından Valilik, Üniversite, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, DAP idaresi, Kalkınma Ajansı, ETSO ve diğer sivil kuruluşlardan oluşan bir Teşvik ve Proje Takip Merkezi oluşturulmasında yarar görüyoruz. Başta hüküm etimize konuyu yakinen takip eden Sağlık Bakanımıza ve milletvekillerimize şükran borcumuz var. Bölgemize ve şehrimize hayırlı olsun.” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.