ŞİRKET PARASINI BANKAYA YATIRMAYAN ŞAHSA 2 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Erzurum'da bir otomobil şirketinde satış müdürü olarak görev yaparken 'hizmet nedeniyle güveni kötüye' kullanmaktan hakkında dava açılan şahıs, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

17 Ocak 2015 Cumartesi 12:24
ŞİRKET PARASINI BANKAYA YATIRMAYAN ŞAHSA 2 YIL 6 AY HAPİS CEZASI
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 2003-2007 yılları arasında Erzurum'da bir otomobil şirketinde satış müdürü olarak görev yapan S.A.’nın şirketin o dönem 648 bin 700 TL'sini şirket hesaplarına yatırmadığı tespit edildi. İşveren tarafından suç duyurusunda bulunulan S.A. hakkında Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde TCK'nin 155/2 maddesi kapsamında 'güveni kötüye kullanmak' suçundan dava açıldı. 

Tutuksuz olarak yargılandığı davanın karar duruşmasında suçsuz olduğunu belirten sanık S.A., "Şirketin banka hesaplarındaki paraları çekerek, şirketin yetkilisinin talimatları ile ödeme yaparak maaş, prim ve avansları kapatıyordum. Şirketin parasını ben almadım. Suçsuzum, beraatımı istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, S.A.'nın görev yaptığı şirkette "hizmet nedeniyle güveni kötüye” kullanmak suçunu işlediği kanaatine vararak, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, verilen hapis cezası ile birlikte sanığın devlet memurluğu hizmetinden men edilmesine ve hapis cezasının ertelenmemesine karar verdi.  

Editör

Son Güncelleme: 17.01.2015 12:24
Anahtar Kelimeler:
ErzurumAdliye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.