KASKLI ATM HIRSIZLARI TUTUKLANDI

Erzurum'da bir işyerinin kasasında 22 bin lira ve bir bankanın ATM’sinden 253 bin lira çalan 6 kişi tutuklandı.

08 Mart 2015 Pazar 09:28
KASKLI ATM HIRSIZLARI TUTUKLANDI
Erzurum'da bir işyerinin kasasında 22 bin lira ve bir bankanın ATM’sinden 253 bin lira çalan 6 kişi tutuklandı. Hırsızlık olayları güvenlik kamerasına yansırken şüpheliler, tanınmamak için başlarına motosiklet kaskı taktı, güvenlik kameralarına sprey sıkarak görüntüyü kapatmaya çalıştılar. 

Geçtiğimiz yıl 11 Kasım gecesi Yakutiye İlçesi Lalapaşa Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'nde bir işyerine giren hırsızlar, içinde 22 bin lira değerinde altın ile para bulunan kasayı kaykay üzerinde otomobile götürüp çaldı. 28 Kasım gecesi de, merkez Aziziye İlçesi Dadaşkent Semti Milli Egemenlik Caddesi'nde bir bankaya ait ATM'nin kabinine giren motosiklet kasklı 2 kişi, 253 bin lirayı çalarak kaçtı. Güvenlik kameralarına yansıyan hırsızlık olaylarında hırsızları tespit eden ekipler çalışma başlattı. Hırsızlık olaylarının birbiriyle bağlantısı olduğundan şüphelenen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızları yakalamak için harekete geçti. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri olayı gerçekleştirenlerin İstanbul ve İzmir'de bulunduğunu belirledi. İzmir ve İstanbul'da yapılan eş zamanlı operasyonla çete çökertildi. Kasa ve ATM’yi soyan hırsızlar S.Ç, F.Ç, R.S, Z.A, Y.E.A. ve S.Ö. gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Öte yandan, hırsızlık olayları saniye saniye güvenlik kameraları tarafından kaydedilirken, hırsızlar tanınmamak için başlarına motosiklet kaskı takıyor ve güvenlik kamerasına sprey sıkarak görüntülenmekten kaçıyorlar.

Editör

Son Güncelleme: 08.03.2015 09:29
Anahtar Kelimeler:
ErzurumAtmHırsızlarıKask
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.