“GEL LAN, BURAYA MUAYENE EDECEKSİN” HAKARETİNE 11 AY 20 GÜN

Erzurum'da apandisit ameliyatı olan hastasını Palandöken Devlet Hastanesine kontrole götüren hasta yakını T.T.'nin poliklinikte doktor M.M. D. nin acil servise yönlendirmesine tepki göstererek, “Gel lan, buraya, muayene edeceksin” diyerek hakaret etti. Doktorun şikâyetçi olması üzerine T.T. hakkında Sulh Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

09 Temmuz 2014 Çarşamba 13:10
“GEL LAN, BURAYA MUAYENE EDECEKSİN” HAKARETİNE 11 AY 20 GÜN
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, olay geçtiğimiz Şubat ayında meydana geldi. Bir süre önce Apandisit ameliyatı olan J.T.’nin kontrolü için Palandöken Devlet Hastanesine götüren T.T. hastasının acil servise yönlendirilmesine tepki göstererek görevli Uzman Doktor M.M.D.’ye,”Gel lan, buraya muayene edeceksin” diyerek hakaret etti. Doktor M.M.D’nin şikayetçi olması üzerine T.T. hakkında 4 aydan 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

“SIRA NUMARASI ALMADAN MUAYENE TALEP ETTİ”

Doktor M.M.D. ise ,”Polikliniğe gelen hasta yakını sıra numaradan almadan hastaya bakılmasını talep etti. Ben kendisine acil durumlu hastalarımıza meslektaşlarımızla haberleşerek, muayene konusunda yardımcı olacağımızı ifade edince koridorda bana sesini yükselterek, ““Gel lan, buraya, muayene edeceksin” diyerek hakaret etti. Şikâyetçiyim” dedi.

Sulh Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılanan ve pişman olduğunu belirten T.T.,”Apandisit ameliyatı olan yengemi hastaneye kontrole götürdüm. Doktor bey, “Acil durumunuz yoksa gidip acil serviste muayene olabilirsiniz. Benim bakacak bir durumum yok. Sizi acil servise yönlendireceğim” diyince bende sinirlerime hâkim olamadım. Pişmanım, beraatımı istiyorum.” dedi.

HAKARET SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Hasta yakını T.T. hakkında görevli doktora, “Gel lan buraya, muayene edeceksin” 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' suçundan 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme T.T.’nin pişmanlık duyması ve sabıka kaydının bulunmaması gerekçesiyle cezasından 1/6 oranında indirim yaparak 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme verilen hapis cezası hükmünün açıklanması gerekçesiyle 5 yıl süreyle erteledi.

Editör

Son Güncelleme: 09.07.2014 13:11
Anahtar Kelimeler:
ErzurumDoktora Hakaret
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.