EŞİNE, “SENİ SÜRÜNDÜRÜRÜM” TEHDİDİNE 3 BİN TL ADLİ PARA CEZASI

Erzurum’da eşine ,”Seni süründürürüm” diyerek tehdit eden koca Y.D. tutuksuz yargılandığı Asliye Ceza Mahkemesi’nde eşi A.D.’nin, “Onur, Şeref ve Saygınlığını rencide etmek” suçundan 3 Bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

22 Ekim 2014 Çarşamba 11:41
EŞİNE, “SENİ SÜRÜNDÜRÜRÜM” TEHDİDİNE 3 BİN TL ADLİ PARA CEZASI
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, geçtiğimiz 28 Haziran 2014 günü Yakutiye İlçesinde oturan iki çocuk babası Y.D., iddiaya göre, eşi A.D. ile ailevi sorunlar nedeniyle tartıştı. Eşi Y.D.’nin ,”Benim aileme karşı gelemezsin, seni süründürürüm diyerek tehdit etti. Eşi A.D.’nin polis merkezine giderek şikâyetçi olması üzerine Y.D. hakkında 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Asliye Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan Y.D., ”Ailevi sorunlar nedeniyle eşimle tartıştım o anlık öfkemle ne söylediğimi bilmiyorum. Özür dilerim, pişmanım” dedi.

Karar duruşmasında kocasının tehdit ettiği iddiası ile mahkemede ifade veren anne A.D. ise, ”Ben şikayeti değilim. O gün aramızda kırgınlık oldu. Ailemin baskısı ile giderek şikayetçi oldum. Eşimle şu an barıştık. Şikayetçi değilim” dedi.

Karar duruşmasında, eşine karşı hakarette bulunan öfkeli koca Y.D.’yi eşe karşı “Onur, Şeref ve Saygınlığını rencide etmek” suçundan günlüğü 20 TL’den 3 bin TL adli para cezasına çarptırdı.

Mahkeme, Denetimli Serbestlik Yasası hükümlerine göre, verilen para cezasını sabıkasız oluşu gerekçesiyle para cezasını 5 yıl süreyle erteledi.

Editör

Son Güncelleme: 22.10.2014 11:42
Anahtar Kelimeler:
ErzurumTehdit
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.