ENİŞTESİNİ ÖLDÜREN ZANLI HAKİM KARŞISINDA

Erzurum'da bir süre önce küfürlü SMS mesajları ile çıkan tartışmanın cinayetle sonuçlandığı davanın ilk duruşması 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

23 Ekim 2013 Çarşamba 16:59
ENİŞTESİNİ ÖLDÜREN ZANLI HAKİM KARŞISINDA
Eniştesini ‘kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Uğur Ö., “Küfretti, onurumu kırdı. Çok pişmanım. Ailesinden özür diliyorum” dedi. 

İddianameye göre, 16 Ağustos 2013 günü, Uğur Ö. (26), ablası Bircan Onay'ın (31) cep telefonuna "Sen kimsen ya, yoksa polis eniştemiz mi gelip beni vuracak ya da pişirik kocan mı ?", "Gerçekleri söylüyorum senin dinin Allah’ın olmuş para" ve "Merak etme yakında seni de satar, satmadığı da meçhul bu mesajı da okut" diye mesaj attı. Bu esnada eşinin yanında olan Muammer Onay (35), mesajı görünce, çılgına döndü ve kaynını aradı. Uzun bir süre sonra telefona cevap veren Uğur Ö. ile Muammer Onay arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle silahla vurulan enişte hayatını kaybetti.

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası ile yargılanan Uğur Ö., bugün görülen duruşmada pişman olduğunu söyledi. Zanlı ifadesinde, “Eniştem ile aramızda aslında bir husumet yoktu. Asıl sorun benim kayınvalidem ile olan sorunlarımdan kaynaklanan tartışmalarla başladı. Ablam Bircan’ın daha önce yaşadığı cinsel taciz olayından dolayı ile karşılıklı olarak mesajlaşıyorduk. Benim de ablama gönderdiğim mesajlar üzerine eniştem beni aradı, önce telefonlara cevap vermedim. Sonrasında telefonu açtım ve tartıştık. Anama, avradıma sinkaflı küfürler etti. Eniştemin beni savcılığa şikayet ettiğini öğrendim ve nedeni öğrenmek için ablamın evine gittim. Eniştem yoktu. Ablama, Beni neden savcılığa şikayet ettiniz' diye sorduğumda eniştem "Bircan kapıyı aç" diye bağırmaya başladı. Ablam enişteme, ‘Bırak gitsin’ dedi ama eniştem benim boğazıma sarılarak, ‘Hayır gidemezsin, polisler gelecek’ dedi ve bana vurdu. Bende karşılık verdim. Eniştem iri yapılı olduğu için çok korktum. Belimdeki tabancayı çıkarıp o anki korkunun etkisi ile iki el ateş ettiğimi hatırlıyorum. Eniştemin karnından yaraladığımı gördüm. Eniştem yere düşünce ben evden uzaklaştım. Daha sonra da beni arayan polise teslim oldum. Kesinlikle öldürme kastıyla hareket etmedim. Ailesinden özür diliyorum. Pişmanım" dedi.



“KARDEŞİMDEN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM”

Kuaförlük yapan Uğur Ö.'nün ablası iki çocuk annesi Bircan Onay ise, “Benim kardeşimin eşim ile kesinlikle bir problemi yoktu. Tamamen kardeşimin evliliği ile ilgili abla-kardeş arasında mesajlaşıyorduk. Kardeşimin bana göndermiş olduğu, mesajları okuyan eşim Muammer çok sinirlendi. Bunun üzerine savcılığa giderek suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Daha sonra telefonla birbirlerine karşılık hakarette bulunduktan sonra, eve gelen kardeşim Uğur ile eşim Muammer arasında merdivenlerde bir boğuşma oldu. Boğuşma esnasındaki silah sesi duydum. Kardeşim eşimi öldürmek için ele gelmemişti. Kardeşim eşimi öldürmek için eve gelmemişti, kardeşimden şikayetçi değilim" dedi.

Mahkeme heyeti Uğur Ö.’nün tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Editör

Son Güncelleme: 23.10.2013 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.