CİNSEL İSTİSMAR SUÇUNA 10 YIL HAPİS

Akrabasına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan A.K, mahkemede ilginç bir savunmada bulundu. A.K, "O tarihte hava sıcaklığı eksi 15 derece. Araç içerisinde bu olayın gerçekleşmesi mümkün değil. Hayatın akışına da terstir"dedi.

04 Ağustos 2014 Pazartesi 13:42
CİNSEL İSTİSMAR SUÇUNA 10 YIL HAPİS
Erzurum'da yakın akrabası 19 yaşındaki M.A. 'yı otomobiline bindirerek boş bir araziye götüren 29 yaşındaki A.K, tehditle cinsel istismarda bulundu. A.K, tutuksuz yargılandığı Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cinsel istismar suçlamasına karşı ilginç bir savunma yapan A.K, "O tarihte hava sıcaklığı eksi 15 derece. Araç içerisinde bu olayın gerçekleşmesi mümkün değil. Hayatın akışına da terster"dedi.

'SENİ KUM OCAĞINA GÖMERİM'TEHDİTİ

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığ tarafından hazırlanan iddianameye göre, 2009-2011 yılları arasında 29 yaşındaki A. K. yakın akrabası olan 19 yaşındaki M.A.'yı kendi özel otomobiline bindirerek 'ölüm tehditi'ile boş bir araziye götürdü. İddiaya göre, genç kıza, 'Sakın bağırma , seni burada kum ocağına gömerim' diyerek rızası olmadan tehditle genç kızın ellerini bağlayarak zorla 'oral seks' yaptırdı. M.A'nın polise giderek şikâyetçi olması üzerine gözaltına alınan A. K. çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'NEDEN ASILSIZ İDDİALARDA BULUNDUĞUNA İNANAMADIM'

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'cinsel istismar'suçundan 7 ila 12 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanan A. K. tehditle cinsel istismar suçlamalarını kabul etmedi. M.A. ile sık sık görüştüklerini anlatan A.K.,'Benim hakkımda nasıl bu şekilde asılsız iddialarda bulunduğuna inanamadım. Ben kesinlikle kendisine tehdit içerikli cinsel saldırı, hakaret, tehditte bulunmadım. O ilişkisini babasına söyleyeceğimi düşünerek böyle bir iddiada bulunmuş olabilir. İddia ettiği bu olayların araç içerisinde gerçekleşmesi mümkün değildir. Erzurum'da gece hava sıcaklığı -15 derecedir. Hayatın olağan akışına da terstir. Ben ayrıca, yakınlarıma 'eşimi boşar evlenirim' demedim. Bu iddialar hayal mahsulü ve tamamen kurgudur. Ben vicdanınıza sığınıyorum'Dedi.

'EYLEMLERİ DAYANILMAZ BOYUTA GELİNCE ŞİKAYETÇİ OLDUM'

Cinsel saldırıya uğrayan M.A. ise, Cumhuriyet Savcılığı'nda verdiği ifadesinde 'Ben iftira atmıyorum. Korkum ve tehditler nedeniyle bu güne kadar polise gidememiştim. Ancak, artık eylemleri dayanılmaz boyuta gelince polise giderek şikayetçi oldum ve herşeyi anlattım. Genç bir kızın durduk yerde iftira atması mümkün müdür? Benim şu anda psikolojim de bozuldu. Geceleri kâbuslarla uyanıyorum. Şikâyetçiyim' dedi.

10 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, A.K.'nin M.A.'ya cinsel istismarda bulunarak ruh ve beden sağlığı bozulduğu gerekçesiyle TCK'nın 102-2 maddesi kapsamında 'cinsel istismar'suçundan 1/6 oranında indirim yaparak 8 yıl 4 ay, 'kişiyi hurriyetinden yoksun bırakmak'suçundan ise 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Editör

Son Güncelleme: 04.08.2014 13:43
Anahtar Kelimeler:
ErzurumCinsel Istismar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.