Erzurum'a kış, 6 Ocak günü fırtına ile geldi.
Ardından kar yağışı ve Sibirya soğukları kendini gösterdi.
Bu sırada çıkan okulların tatil edilip edilmemesi tartışması, sosyal medyada değişik boyutlara ulaştı.
Kenti yöneten Vali Ahmet Altıparmak'ın sayfasına bazı öğrencilerin gönderdiği mesajlar 'hepimizin yüzünü kızarttı.'
Önce o yüz kızartan mesajları hatırlayalım:
- Kardeşim, lütfen reklam yapma. Valim lütfen tatil olmasın, sevgilerle.
- Buse vurur öldürürüm seni.
- Kanka ama.
- Sayın valim bu kadar twitter aktifi kızın okulu istemesi ergenlik ve dikkat çekme çabası değil de nedir?
- Senin ben ...
- Kadir şu an bi Erzurum kulağımı çınlatıyor, ben gidiyom. Bu ne ya bi insana bu kadar şey yapılmaz ki?
- Kına yak bir yerine.
Bu mesajlardan duyduğu rahatsızlığı Vali Ahmet Altıparmak, 'Çocuk gelinler' panelinde yaptığı konuşma sırasında, dile getirdi.
Hala tartışılan 'Birileri bize, görgü ve nezaket kurallarını anlatsın' başlıklı yazıya gelen ilginç yorumlardan bazıları şöyle:
 
NE DEDİLER?
* TC Işın Seven: Yazınızı heyecanla okudum. İçeriği beni  düşündürdü ve üzdü. Bir eğitimci olarak 'nerelerde hata yapıyoruz' diye kaygılandım. Hızla gelişen dünyada, fidanlarımızın değer yargılarının hızla farklılaştığını düşündüm. Özetle, eğitim şart. Hep uygulamaya çalıştığım bir duygudur : 'Küçükken sevgi gösterdiğimiz çocuklarımıza; yarınların büyükleri olacağını düşünerek saygı da göstermeliyiz. Önce ailede, sonra sosyal yaşamda.
* İsmini vermek istemeyen bir kişi: Halka, gazeteciye güler yüzle, sevecenlikle yaklaşan, insana insan olduğu için değer veren herkes, vali de olsa istismar edilir. Sayın Vali, Erzurum'a geldiğinden beri toplumun tüm katmanlarına bir sevgi ve samimiyet enerjisi taşıdı. Makamı aradan kaldırarak herkese kapısını, yüreğini açtı. Sonrası böyle istismar ve terbiyesizlikler, seviyesizlikler geldi
* Şahin Taşbaşı: Ben 23 Yaşında bilgisayar teknikeriyim. Sorun, çocukların erken yaşta teknolojiyle yanlış tanışmaları.
* Ümit Çelik: Yazınız çok güzeldi. Okulda da bayrak töreninde bu hususta konuşma yaptım. Ama sadece suçlu bizler değiliz. Aksine etkisiz kaldık.
* Sabri Topdağı: Ne yazık ki her zaman nezaketsiz hatta terbiyesiz insanlarımız olacaktır. Valimizi çok başarılı buluyorum, yaptığı hizmetleri takdirle karşılıyorum. Ama üst düzey yöneticiler riskli iletişim yollarını kullanmaktan vazgeçmeli.
* Ahmet Vural: Sayın valime sitem ve hakaret edilmesi kabul edilemez bir durum. Bir valiye böyle lafları söyleyen kendini bilmezlerin işidir.
* Neslihan Arzu Keteci: Eminim ki birçok kişinin yükselen sesisiniz bu konuda. Aile de okuldaki öğretmen de suçlu.
* Yunus Onurlu: Bir öğretmen olarak ben de öğrencilerin saygısız tavırlarından çok rahatsızım. Öğrencilerin bir kısmı son derece saygısız ve biz öğretmenlerin de çok fazla bir yetkisi yok disiplin konusunda. Bu konuda velilere büyük görevler düşüyor. 9. sınıf öğrencisinin eline akıllı telefon vermekle babalık göreviniz bitmiyor.
* Yakup Çiftçi: Size katılmıyorum. Olayı tamamen farklı bir boyuta çekmişsiniz. Acaba öğrenci ve öğretmenleri bunca sıkıntıya sevk eden ilin en büyük yöneticisinin hiç mi kabahati yok?
* Erzurumlu: O karda o tipide öğrenci haklı. İl ve içe yöneticileri önceden vatandaşını bilgilendirirken bizler gece yarısı atılacak tweetleri bekliyoruz. Bu yüzden gerçekleri bir gazeteci olarak yazın. Valide olsa haksızlık varsa yazmanız lazım. Sadece gençleri suçlu görüp susturmak yanlış.
* Vatandaş: Gazeteci olarak tarafsız olmanız lazım. Bu halkı artık vali, gazeteciler ikinci sınıf vatandaş yerine koymasın.
* Tugi Aras: Atılan mesajlar ne görgüsüzlük ne patavatsızlık ne de saygısızlık. İnsanlar derdini sayın valiye anlatmayıp kime anlatacak?
* Ömer Hoca: Süper bir yazı olmuş ama bir yere itirazım var. Öğretmenler sorumludur, doğru ama onların ellerini bağlayan yetkililer daha suçlu. Çocukların eline asgari ücretten fazla olan telefonları verip sorumluluk vermeyen veliler suçlu. Şimdilerde o veliler dolmuşta da ayakta gidiyorlar.
 
* Neriman Aras: Mesajlar ne görgüsüzlük ne patavatsızlık ne de saygısızlık. Okullardan andımız kaldırıldı galiba.
* Mustafa Bilirdönmez: Sayın valimize yapılan saygısızlık. Ebeveynler başta olmak üzere özellikle ortaokul ve lise öğretmenlerinin üzerlerine büyük bir sorumluluk almaları gerekiyor.
* Alparslan Aydın: Bir Edebiyat öğretmeni olarak bu yazıya sonuna kadar evet. Asıl ben teşekkür ederim, hassasiyetinize ve bu konuyu gündeme getirdiğiniz için.
 
                                    
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.