O gün ara bulamamış!

admin
admin
29 Ekim 2021 Cuma 09:23
O gün ara bulamamış!

Vedat REFAYELİ

Turan Çınar, bir zamanların Erzurum’unda adı en çok anılan isimlerden biridir.

Hem de zor dönemlerde DYP İl Başkanlığı yapan, demokrat kişiliği ile hafızalarda önemli yer edinen isim olmakla birlikte, hukukçu kimliğiyle de bayağı bir tanınırlılığı vardır.

Meslekte 5o yılını doldurduğu için Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’ndan da plaket almış, mesleğin aksaçlılarından..

Erzurum’un yaşayan efsane avukat ve siyasetçilerden biri olarak da gördüğüm Turan Çınar, aynı zamanda sohbetine doyamadığım da kişiler arasındadır.

Hele de sohbetin konusu geçmiş dönemlerde ki yaşanmışlıklar ile ilgili ise, dinlemelere doymam bir türlü.

Aynı zamanda son yıllarda büyük bir açılım kaydeden Arabuluculuğun da ilk akla gelen isimlerinden biri olan Çınar, yine Erzurum’un sembol isimlerinden olan eski DP’li Rasim Cinisli ve DYP’nin eski Genel Başkanı, merhum Cumhurbaşkanlarımızdan Süleyman Demirel ile ilgili bir anısını anlattı, siz de öğrenin istedim.

Anlattığı hatırata göre Çınar’ın o zaman ki yaptığı da bir nevi arabuluculukmuş.

O Çınar şu an aynı zamanda Erzurum Arabulucular’ın da dernek başkanlığı görevini yapıyor.

Anlattığına göre Demirel ile Rasim Cinisli, uzun yıllara dayalı bir küslük içindeler ve Turan Çınar araya girmesine rağmen bu barışma gerçekleşmemiş.

Çınar, ‘’Rahmetli Celal Bayar’ın cenaze töreni için gittiğimiz Umurköy’de Rasim ağabey ile sayın Demirel’i barıştırmak için fırsat kolladım. Zira aralarının açık olmasına gönlüm elvermiyordu. İkisi de benim için halen daha kıymetlidirler. Ama tüm girişimlerime rağmen olmadı. Barışın gerçekleşmemesine üzüldüm mü, çok. Halen daha küçük sebeplerden dolayı aralarında yaşanan kırgınlıklar bitsin diye çok arzum vardı ama olmadı’’ diye konuştu.

Görünen o ki Çınar’ın taa o zamanlarda gerçekleştirdiği arabuluculuk işi o gün kötü bir finale maruz kalmış...

Editör

Son Güncelleme: 29.10.2021 20:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.