İkinci Bahar Üniversitesi!

İkinci Bahar Üniversitesi!

admin
admin
17 Aralık 2019 Salı 12:38
İkinci Bahar Üniversitesi!

Vedat REFAYELİ

Rektör hemşehrimiz Prof.Dr.Şafak Ertan Çomaklı ile röportaj için Eskişehir’e gittiğimde Anadolu Üniversitesi’nin bir projesine de şahit oldum ki emekli bir yurttaş olarak nasıl sevindim anlatamam.

Tazelenme Üniversitesi adı altında bir proje okulu var ve bu okula 60 yaş ve üzeri öğrenciler hem de mülakat ile alınıyor.

Tam 140 öğrencinin olduğu bu Üniversite’yi bilmem de Şafak Çomaklı’nın annesi Zekiye Çomaklı haber verdi de oldum. O da bu okulun öğrencilerinden ve ‘’Yaşlanarak öğrenme. Öğrenerek yaşlan’’ diyenlerden.

Aralarında Avukat, Mühendis, Doktor, Subay, Bankacıların da bulunduğu emekli öğrencilere burada psikoloji, sosyoloji, sağlık, halk müziği gibi dersle veriliyor.

Sağlıklı İlaç Kullanımı dersine girdim mesela Zekiye ablaların. İnanılmaz keyifli.

Emekli olduğu halde boş duran insanlar için hem eğitici hem de eğlendirici bir şey olmuş bu okul projesi. Sadece Anadolu Üniversitesi’nde değil, bir çok Üniversitede varmış bir proje.

Sanırım Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde de aynı uygulama başlar. Okula yeni başlamışlar gibi heyecanlı gördüğüm Zekiye abla ve sınıf arkadaşları, 4 yıl sonra mezun olup diploma alma heyecanı yaşarken, bazılarının bir tık daha ileri gidip yüksek lisansı bile düşünmeye başladığını öğrendim ki, bu çok hoştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.