Bir avcının haklı isyanı; Kendini avcı diye nitelendiren çok zalimler var

Erzurumlu av meraklısı Bekir Okur, Vali Memiş ile Tarım Müdürüne çağrı yaparak, kendini avcı diye nitelendiren zalimlere dur denilmesini istedi.

admin
admin
27 Haziran 2020 Cumartesi 12:45
Bir avcının haklı isyanı; Kendini avcı diye nitelendiren çok zalimler var

Erzurumlu av meraklısı vatandaşın haklı isyanı sosyal medya gündem oldu. 40 yıldır doğada gezdiğini ifade eden ve avcı olduğunu anlatan Bekir Okur, balık avlamada kullanılan ve satışı yasak olan tırıvı satıcılarına ve kullanıcılarına isyan etti.

Bir dere kenarında çektiği videoyu paylaşan Bekir Okur, “40 yıldır doğada geziyorum. Tabiata düşkünlüğüm beni bulduğum her fırsatta dağlara atıyor; ora, bura, şura demeden her yer. 40 yıldır av da yapıyorum. Beni utandıran bir av maceram olmadı gibi. Avcılık adına yapılan bir çok yanlış, kendini avcı diye nitelendiren çok zalimler var. Ama şu tırıvırı / paraşüt diye adlandırılan bela malzemenin hikayesi var size bu gün.” ifadeleriyle video paylaştı.

Tırıvırınun bir metreye yakın paraşütü andıran, ucunda bir ağırlık olan ve çok ince misinadan örülü bir ağ olduğunu, bu ağı hem satmanın, hem de avda kullanmanın yasak olduğunun altını çizen Okur, şunları kaydetti: “Buna rağmen bazı av malzemesi satıcıları bu ağı el altından satıyor. Fiyatı çok ucuz ve tek kullanımlık olduğu için de tabiri caiz ise peynir ekmek gibi satılıyor. Canı sıkılan, aksiyon arayan, hafta sonu bir dere kenarına pikniğe giden, köylü- şehirli çocukları/gençler, koca koca adamlar, ucuzcu av keneleri, hayatında ilk kez balığa gitmeye niyetlenen neredeyse sıradan herkes tırıvırı / paraşüt kullanma uzmanı. Gidiyor, suda balık var yok, önemli değil, tırıvırıyı suya atıyor, ucunu bir yere bağlıyor. Çoğunlukla bu aktiviteden eline bir şey de geçmiyor ama ağ ya suda ya su kenarında kalıyor. Ağ suda kalmışsa hasbel kader büyük ya da küçük bir balık ağa sadece dokunsa bile, çok ince misina balığın kuyruğu, yüzgeci, solungacı ya da puluna takılıyor, ya da bir kurbağa, ya da suda yüzen bir su kuşu, ne varsa. Ve öylece suyun içinde ağa sarılı şekilde ölüp çürüyor. Sudan çekilmiş ve suyun kenarına atılmış ise (çünkü öyle ince ve dolaşık bir malzeme ki, ikinci kez kullanmak çoğunlukla mümkün değil) ağa kuşlar takılabiliyor ve kurtuluşu mümkün değil, ölüp gidiyor. Peki, bu meseleyi biraz abarttığımı mı düşünüyorsunuz? Hayır, çünkü bu ağın kullanım miktarı öyle yüzlü sayılarla değil, on binli sayılarla. Hangi dere kenarına gitseniz su kenarında ya da suda takılı kalmış onlarca tırıvırıya rastlıyorsunuz.”

Paylaşımında Erzurum Valisi Okay Memiş ile İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar’a da çağrıda bulunan Bekir Okur, “Belki Sayın Vali ve Sayın İl Müdürünün içi sızlar da bu katliamcılara tırıvırı / paraşüt tedariki yapan kaynakları dizginler.” diyerek çağrıda bulundu.

Salih YILDIRIM

Anahtar Kelimeler:
ErzurumAvcıBekir Okur
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.