Takvimler yavaş yavaş 1 Kasım’a doğru sayarken, ülkemiz erken seçime doğru ilerliyor. 7 Haziran’da yapılan genel seçimler iktidar çıkaramayınca yeniden seçim sürecine girildi. 7 Haziran seçimlerinde Erzurum’da Adalet ve Kalkınma Partisi  4, Milliyetçi Hareket Partisi ile Erzurum tarihinde bir ilki başaran Halkların Demokrasi Partisi birer vekil çıkarmıştı. Şimdi gözler 1 Kasım erken seçimlerine çevrildi.  Partiler aday listelerinde güncellemeler yaparak,  adaylarını açıkladılar. 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşananlardan dolayı sonucun pek değişmeyeceğini düşünenlerdenim. Seçim güvenliği adam akıllı sağlanmazsa, zoraki  ve korku dolu bir seçim olacağını düşünüyorum.
Bilirsiniz Erzurum, Türkiye’nin et deposudur.  Özellikle büyükbaş hayvancılık konusunda Erzurum, lider durumdadır. Dünya çapında büyüklüğe sahip olan ve görenleri hayrete düşüren Hınıs kanyonlarını, ters şekilde büyüyen, insana huzur veren Karayazı lalelerini, büyük ihtimalle kimse pek bilmez ama Erzurum’da hayvancılığın kalbinin Hınıs, Karayazı, Tekman, Karaçoban gibi güney ilçelerde attığını sanırım herkes bilir. Şehirdeki hayvan varlığının büyük kısmı bu ilçelerdedir.  Ama ne var ki, bu ilçeler, Erzurum’dan koparılmaya ve insanların görmek istemediği yerler olmaya başladı.  Bu ilçeler, 30 Mart yerel seçimlerinde ve 7 Haziran genel seçimlerinde HDP’nin yani PKK’nın eline geçer oldu.   
30 Mart yerel ve 7 Haziran genel seçimlerinde Erzurum’a  hayal kırıklığı yaşatan, Hınıs, Karayazı, Karaçoban ve Tekman ilçelerinde korku ve tehdit dolu günler şimdiden start aldı. PKK’nın partisi olduğunu ıspatlayan HDP’nin silahlı kanadı HPG, Erzurum’un güney ilçelerinde seçim çalışmalarını başlattı…(!)  Evlere gönderdiği mektuplarda, ‘HDP dışında herhangi bir partiye oy çıkarsa başka türlü hesaplaşırız’ yazılı mektuplar, seçmenin oyunun nereye gideceğini şimdiden belli etti.
Kimse kusura bakmasın ama listeler istendiği kadar güncellense de güçlü adaylar konulsa da buralarda seçim sandığından çıkacak olan parti değişmeyecektir.  Kuvvetle muhtemel ki, HDP bu seçimlerde oy oranını daha fazla artıracaktır. Çünkü, buralarda yaşayan insanların canları, malları, aileleri  tehdit altında, silahların namlularının ucunda.  Hayatta kalmak isteyen, Hınıslı, Karayazılı, Karaçobanlı, Tekmanlı, Türkte olsa, kürtte olsa oyunu mecburen silahı kafasına tutandan yana kullanacaktır. 
Seçimlere doğru geri sayım devam ederken, bu korku ve tehdit dolu ortamın önüne geçilmezse, Erzurum’da seçim sonuçları yine herkesi şaşırtacak gibi görünüyor. Yaklaşık bir aydır köyünün, ilçesinin dışına çıkamayan, yıl boyunca besleyip büyüttüğü hayvanını kurban pazarına getiremeyen seçmen, hayatını devam ettirebilmek, çoluk çocuğunun nafakasını çıkarabilmek için tercihini değiştirmeyecektir.
Bu şartlar altında Erzurum’un güneyinde sandıktan farklı bir renk çıkacağını ve yapılacak genel seçimlerde de  7 Haziran’dan farklı bir tablo çıkacağını da tahmin etmiyorum.
Umuyor ve diliyorum ki, yanılan ben kazanan Erzurum ve Türkiye olur.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali demirci 2015-09-19 19:24:05

bence akp yeniden tek başına iktidara gelmeli. çünkü bölgede ekonomi neredeyse durmuş vaziyette. diğer partilerin yapacağı iş değil. akpyi beğenmiyorum ama diğerlerini hiç beğenmiyorum. insanların bu bölgede kalması isteniyorsa terör sorunu çözülmeli. bunu da yaparsa akp yapar

Avatar
Cengiz Şahin 2015-09-19 17:02:24

doğruya doğru.