Sözeri’nin sözü var!

Sözeri’nin sözü var!

admin
admin
26 Ekim 2019 Cumartesi 11:46
Sözeri’nin sözü var!

Vedat REFAYELİ

‘’Kara kış kapıda. Oyuncu grubunuzun büyük bir bölümü de kış şartlarına alışkın değil. Sizi bekleyen zorlu kış şartları gözünüzü korkutuyor mu?’’ diye ilk sorumla başladım Erkan Sözeri ile sohbetime. ‘’Herşeyden öce hepimiz profesyoneliz. Ekmeğimizi bu yolla kazanıyoruz. Her türlü iklim şartlarına, atmosfere ayak uydurmak zorundayız. Kara kış problem değil. Asla bunu mesele etmiyoruz’’ diye verdi ilk sorumun cevabını. Beklentinin yüksek olması kendilerini etkiliyor mu? Erkan hoca bu konuda bir sıkıntılarının olmadığını, beklentiyi de doğal karşıladıklarını belirtti. ‘’Bu tür durumlara herşeyden önce ben antrenmanlıyım. En son Gazişehir ve Gençlerbirliği’nde bunu fazlasıyla yaşadım. Oyuncularım da elbette ki öyle. İşin farkındalar. Biraz seyircinin sabrıyla olur bu iş’’ diye konuşan Erkan hoca, daha sonra şunları söyledi:

‘’Bir defa herkes kabul etsin ki bu lig başka bir lige benzemiyor. Kadro kaliteleri bakımından her takım birbiriyle aynı değerde. Herkesin herkesi yenebileceği bir lig burası. Burda tek sorun seyircinin her maçta farklı galip gelinmesini istemesidir. Böyle bir şey yok. Böyle bir dünya yok. Ben kadro kalitesine güvendiğim için Erzurum’un teklifini kabul ettim. Kuşkum olsaydı anlaşmazdım. Oyuncu grubunu da yanından tanıyorum. Bir de oynayan bazı oyuncuların kendilerini halen süper ligde sanmaları ve ona göre hareket etmeleri sorun teşkil ediyor. Bu sorunu da zamanla kendi içimizde çözeceğiz. Zamanla olacak her şey. İnanıyorum ki bu takım geçen yıl düştüğü o süper lige sezon sonunda yeniden çıkacaktır’’.

***

Erzurumspor’un gerçek anlamda rakipleri kimler? Erkan Sözeri’ye göre, ‘’Öncelikle Akhisar ile Hatay! Ama onları özellikle Altay ile Karagümrük de takip ediyor. Adanademirspor’u da bu işin içine dahil etmemiz lazım. Kaldı ki bugün bu takımların idarecilerine de sorun kesinlikle favori takımlardan birinin Erzurum takımı olduğunu söylerler’’.

***

Mavi-beyazlı kulübün taraftarı hakkında ne düşünüyor Sözeri. Bu konuda bir itirafta bulunuyor. Şöyle diyor: Elbette ki bir çok maç için geldiğim Erzurum’da seyircinin rolünü görmüştüm. En basit bir takımla oynanan maça bile 10 bin taraftar geliyor. Bu süper bir şey. Ne varki geldiğimde anladım, ateşli seyirci burada sandığımdan da çokmuş. Tam bir futbol şehriymiş. Şimdi çok daha iyi farkındayım. İstiyorlar ki her maça çıkalım farklı yenelim. Bu da kolay olmuyor işte. Anlayışlı ve biraz da sabırlı olmaları gerekir’’.

***

Avrupa takımlarına hayran olduğunu, buna sebep olarak da alt yapıya önem verdiklerini söyleyen Erkan Sözeri, ‘’Maalesef bizde durum böyle değil. Alt yapıya önem hep sözde oluyor. Bir ara Fatih Terim Milli takıma koordinatör olduğunda umutlanmıştım. Ancak onunla da o iş olmadı’’ diye konuştu.

***

Gabriel Obertan’ı müzmin sakatlığından dolayı bazı maçlarda oynatamadığını, ya da sonradan oyuna aldığını da anlatan Erkan hoca, Hatay maçında bu oyuncudan beklentisi olduğunu kaydetti. ‘’İyi ve hazır bir Obertan bize her zaman maç kazandırır’’ diyen Sözeri, Taylan’ın eksikliğini fazlasıyla hissettiklerini de açıkladı.

***

Muhammet Raşat’ı disiplinsiz hareketleri sebebiyle kadro dışı bıraktıklarını da hatırlatan Sözeri, ‘’Yaptığı hatanın farkında olsa, bunu dile getirse, hem bizden hem de takım arkadaşlarından özür dilese belki affedilebilir. Ama onda bu konuda en küçük bir hareket bile yok. Hatta o ısrarla yaptığı disiplinsizliğin haklı olduğunu bile düşünüyor’’ dedi.

--

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.