KULÜPLER SIKINTIDA

Yakutiyespor Kulübü'nün Teknik Sorumlusu Kurtulay Öksüz, Yakutiyespor ve Erzurum’daki amatör futbol kulüplerinin durumunu değerlendirdi. Öksüz, kentteki futbol tesislerinin yeterli olduğunu ifade ederek tek sorunun kulüplerdeki maddi sıkıntılar olduğunu bildirdi.

12 Ekim 2012 Cuma 09:30
KULÜPLER SIKINTIDA

Furkan NEHRİ'nin haberi

Bölgesel Amatör Ligde 2 galibiyet 1 mağlubiyeti bulunan Yakutiyespor, liderin 1 puan arkasında yer alıyor. Pazar günü Kazım Karabekir Stadyumunda konuk edeceği Bayburt maçı için de açıklamalarda bulunan teknik direktör Kurtulay Öksüz “ Bayburt maçı bizim için önemli bir maç. Kesinlikle yenip liderlik yarışında avantaj sağlamak istiyoruz” dedi. Türkiye’nin en genç BAL ligi takımı olan Yakutiyespor’un yaş ortalaması 19 olduğunu ifade eden Öksüz, “Takım olarak tecrübe açısından sıkıntılarımız var. Genç bir takım için kendimizi başarılı buluyoruz. 19 yaş ortalaması olan bir takımda tecrübesizlik olur. Hedefimiz genç sporcularımıza en güzel şekilde tecrübe kazandırmak” diye konuştu. Erzurum’daki kulüplerin maddi sıkıntılar içinde olduğunu söyleyen Kurtulay Öksüz, federasyonu eleştirdi. Öksüz, “Erzurum’da yeterli profesyonel futbolcu çıkmamasının nedeni alt yapı sorunudur. Doğu şehirlerinde bu sıkıntı çok fazla. Alt yapıya önem verilememesinin nedeni ise kulüplerdeki maddi sıkıntılar. Birkaç gönüllü yöneticilerle oluşturulan kulüplere devlet desteği verilmesi gerekirken tam aksine lig için paralar alınıyor. Bu nedenle de kulüpler teker teker kapanmak zorunda kalıyor” dedi.

“Amatör lig Temmuz ayında başlatılabilir”
Amatör futbol liginin Aralık ayında başlamasının yanlış olduğunu söyleyen Öksüz “ Liglerin Temmuz ayında başlaması gerekir.Fakat federasyondan gelen kitapçık geç geldiği için Eylül ayına kadar sarkabiliyor. Yazları maçların yapılamamasının nedeni ise İl Hakemler Kurulu tarafından hakem gönderilememesi. Çeşitli mesleklerde çalışan hakemler yaz aylarında kendi işlerine ağırlık verdikleri için yazları lig başlatılamıyor. Bu nedenle Amatör Lig aralık ayına kadar yapılamıyor” diye konuştu.

“5 maçta 30 gol beni üzüyor”
Şehirdeki futbol kalitesinin giderek azalmaya başladığını söyleyen Öksüz U-19 ligindeki namağlup başarısından mutlu olmadığını söyledi. Öksüz şunları kaydetti:
“U-19 liginde beş maç yaptık, beş galibiyetimiz var. 30 gol attık, 2 gol yedik. Kulübün teknik sorumlusu olarak bu sonuç beni mutlu etmesi lazım, fakat şehirsel olarak düşündüğüm zaman bu kadar farkların olmaması gerektiğini düşünüyorum. Maçlara yedek oyuncularla çıkmamıza rağmen 5 maçta 30 gol atıyoruz. Bu bizim kulübün çok başarılı olduğunu değil, Erzurum’daki futbolun git gide geriye gittiğini gösterir.”

 

 

 

Editör

Son Güncelleme: 12.10.2012 10:43
Anahtar Kelimeler:
Kurtulay Öksüz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.