ÇİLEYİ KEYFE DÖNÜŞTÜREN MİNİKLER

Erzurum’un gece kondu semtlerinde yaşayan çocuklar, perde kornişlerinden kayak takımı yaparak, karın tadını çıkarıyorlar.

10 Aralık 2012 Pazartesi 09:20
ÇİLEYİ KEYFE DÖNÜŞTÜREN MİNİKLER

Burası Erzurum’un Palandöken ilçesine bağlı Abdurrahman Gazi Mahallesi. Gecekondularda hayatlarını sürdüren çocuklar, maddi imkansızlıklara rağmen hiçbir engel tanımadan mutlu olmanın yollarını arıyorlar. Onlar çileyi keyfe dönüştürmenin yolunu basit bir yöntemle bulmuşlar.İşte bu yollardan biri de kaymak. Yaklaşık 300 liraya mal olan kayak takımını alamayan çocuklar, çareyi perde kornişlerinde aradı. Mahallede kullanılmayan perde kornişlerini toplayan dar gelirli ailelerin  çocukları, kendi boylarına göre ayarlama yaparak metrelerce uzunluktaki kornişleri kayağa uygun hale getirdiler. Yerleşim biriminin yüksek kesimlerine çıkarak kendilerini mutluluğa bırakan çocukların sevinçleri görülmeye değer. Heyecan ve mutlulukları gözlerinden okunan  çocukların tek bir ideali var o da olimpiyat kentinde başarılı bir sporcu olmak. Kayak sporunu daha profesyonel bir şekilde yapmak istediklerini belirten çocuklar, maddi imkansızlıklar nedeniyle kayak malzemesi bulamadıklarını, gerekli malzemenin temin edilmesi halinde bu spor branşında başarılı olacaklarını ifade ettiler. Bu konuda yetkililerden destek bekleyen çocuklar, 3-4 yaşlarında başladıkları kayağı ilkel yollarla icra ettiklerini, bir kulüp çatısı altında spor yapmak istediklerini bildirdiler.

Editör

Son Güncelleme: 10.12.2012 09:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.