BAYRAĞI DAHA YÜKSEKLERE TAŞIYACAĞIZ

Geleneksel Spor Dalları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan Cirit sporunda devraldıkları bayrağı daha yükseklere taşımak için bir dizi projeler ürettiklerini söyledi.

14 Aralık 2012 Cuma 10:49
BAYRAĞI DAHA YÜKSEKLERE TAŞIYACAĞIZ

Geçtiğimiz ay yapılan genel kurul ile Federasyon Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, geçmiş yönetimin başarılı çalışmalara imza attığını hatırlatarak, “Geçmiş yönetime teşekkür ederiz. Bizlerde yeni yönetim olarak çıtayı yükseltmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi. Göreve geldiği günden itibaren Cirit sporundaki eksiklikleri belirlediğini anlatan Prof. Dr.Ceylan, “ bu eksiklikleri gidermek için porjeler ürettik. Öncelikli  amacımız Erzurum’daki cirit sahasının fiziki şartlarını düzenlemek ve gelen konuklar için iyileştirme çalışması yapmak. Bunun yanı sıra sporcular içinde kapsamlı bir projemiz var. Tesisleşme spor branşında başarı için çok önemli bir faktör. Bu konuda gerekli girişimlerimiz yaptık” diye konuştu. Cirit sporunun gelişmesi için kamu ve özel sektör kuruluşlarının kulüpleşme yönünde adımlar atması gerektiğini savunan Geleneksel Spor Dalları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, “ Şeker fabrikasından bir takım kurulması için söz aldık, yakın zamanda kurulacak. Atatürk Üniversitesi ve Polis Meslek Yüksek Okulunun cirit takımlarını da aktif hale getireceğiz. Tabi bu konuda bütçe önemli. Bütçelerimiz yetersiz. Bu sporun yaygınlaştırmak için Üniversiteler ile işbirliğine gideceğiz. Bu konuda YÖK ve Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüştük. Başarılı sporcuların Üniversitelere doğrudan giriş yapması için çaba sarf ediyoruz. Liselere indirgemek içinde adımlar attık. Bu sayede kaliteyi yükseltip daha büyük kitlelerin Ata sporumuza sahip çıkmasını sağlayacağız” dedi. Geçmiş yönetimlerin cirit sporunu yurtdışına taşıdıklarını hatırlatan Ceylan, “ Türk diyince akla At gelir. Orta Asya ile bağlantı kurulabilir. Türk Milletleri Olimpiyatları organize edilebilir” ifadelerini kullandı.Hakemlik müessesesine de değinen Ceylan, “ Ödülün olduğu yerde cezada olmalı. Hakemlerimiz içinde çalışmalarımız var. Hedefimiz cirit takımlarını profesyonelleştirmek. Kulüp Başkanı tribünde müsabakayı seyredecek. Antrenör sahada olacak. Yönetimimizde bu konuda bilimsel çalışmalar yapmış tecrübeli isimler var” diye konuştu.    

Editör

Son Güncelleme: 14.12.2012 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.