ATA SPORUMUZ YOK OLUYOR

Erzurum’da güreş sporuna, halkın ilgisi giderek azalıyor. Erzurum Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu, “Ata sporumuz giderek yok oluyor. Yetkililerden destek istiyoruz” dedi.

16 Ekim 2012 Salı 18:18
ATA SPORUMUZ YOK OLUYOR

Erzurum Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu, kentte ata sporunun giderek azaldığını ifade ederek, yetkililerden destek istedi. Topaloğlu yaptığı açıklamada, Erzurum’da yetişen sporcuların büyük şehirlere göç etmek zorunda kaldığını söyledi. Topaloğlu, "Türkiye’de Erzurumlu olan ve Avrupa’da  dereceye giren yüzlerce sporcu var. Şehrin ileri gelenleri bizlere destek vermiş olsa bu başarıları şehrimze taşınacak. Artık güreş şehrimizin imkansızlıklarından dolayı giderek yok olmaya yüz tutmuş durumdadır” dedi. Tarihi karakucak güreşleri ve diğer güreş müsabakalarına halkın ilgisinin giderek azalmaya başladığını söyleyen Topaloğlu, tanıtım noktasında büyük sıkıntılar yaşadıklarını bildirdi. Devlet kurumlarının güreş için çok pasif davrandığını söyleyen Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu, yerel yönetimlerden güreş için destek istedi. 600 bin lira yardımla Avrupa şampiyonları çıkaracaklarını ifade eden Topaloğlu, “600 bin lirayla şehrimizi en iyi şekilde dünyaya tanıtacağımıza eminiz. Yeterki bizlere destek versinler" şeklinde konuştu. Avrupa ikincisi olan Fırat Binici’nin karşılama törenine sadece 15 kişinin katıldığını söyleyen Topaloğlu, “Şehrimize bir futbolcu herhangi bir sebeple gelse, yüzlerce araçlık konvoy oluşuyor fakat Erzurum’a 43 yıl aradan sonra uluslararası bir madalya getiren Fırat Binici kardeşimize sadece 4 araç geliyor. Bu olay şehrimizde atasporuna olan sporumuza verilen değerin ne kadar azaldığını gösterir” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 17.10.2012 10:41
Anahtar Kelimeler:
Selami Topaloğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.