Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sevgi Yılmaz'ın Avrupa Birliği destekli bir projede İtalyan Carlo Penco'ya yönelttiği soru, Lütfü Yücelik'e çok dokundu.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Yücelik, çok iddialı olduğu bir konuda hem de ‘Elin İtalyan'ından görüş alınmasına’ içerledi.
Belki Sevgi Yılmaz o soruyu Penco'ya yöneltirken "Farklı bir görüş alırım" düşüncesiyle hareket etti.
Sorunun altında toplantıyı izleyen işadamlarına yönelik güçlerini birleştirme konusunda bir mesaj alma beklentisi de vardı.
Çünkü Erzurum'un kalburüstü ticaret adamlarının hepsi oradaydı.
Peki, Sevgi Yılmaz'ın iyi niyetinden şüphe duyulmayan bu sorusu, niye Lütfü Yücelik'i etkiledi ya da kızdırdı?
 
TOPLANTIDAKİ İLGİNÇLİKLER
Sevgi Yılmaz'ın sorusunu ve Lütfü Yücelik'in sitemli görüşünü vermeden önce o toplantı hakkında kısa bir şeyler aktaralım ki, konu hakkında bütünlük sağlansın.
Efendim, geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği destekli, ETSO'nun ev sahipliğinde bir toplantıya katıldık.
Palandöken Dedeman Ski Lodge Otelde yapılan ve KUYAP'tan Carlo Penco'nun yönettiği toplantının sonunda soru- yanıt bölümü vardı.
O sorunun dışında aslında başka ilginç durumlar da vardı:
* ABİGEM Direktörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen'in işveren ve çalışanlara kış gelince üşümemek için alınan önlemleri, uyuma örnek göstermesi.
* Örneğin Çoban Grup CEO'sunun Carlo Penco ile İngilizce olarak sohbet etmesi.
* İşadamı Atilla Yıldız'ın Türkiye'nin AB'ye alınıp alınmayacağı sorusuna İtalyan Penco'nun, "Ben 12 yaşındaki çocuğumun geleceğini düşündüğüm için Türkiye'nin AB'ye girmesini istiyorum" diye karşılık vermesi ve alkış toplaması.
* *  İşadamı ve Erzurum Büyükşehir Belediyespor yöneticisi Zeki Adil'in geçtiğimiz yıl Kocaeli maçında bir gole 'ofsayt' demesi üzerine önlerinde oturan eski hakem ve gözlemci Mustafa Çulcu ile 'ulan'lı tartışmaya girmesi.
 
YÜCELİK, 20 YILLIK BAŞARI ÖYKÜSÜNÜ ANLATTI
Neyse sadede gelelim.
Sevgil Yılmaz, Erzurum'da kolektif çalışmaya, ortak iş yapmaya ilginin olmadığını belirtti ve Carlo Penco'dan bu konuda öneride bulunmasını istedi.
İşte bu soruyu Lütfü Yücelik, 'es' geçmedi, hatta ‘gole’ bile çevirdi.
Yeniliğe ve gelişmelere ayak uyduramayan işletmelerin büyüyüp gelişemediğine dikkati çeken Lütfü Yücelik, Yılmaz'a sitem etti ve Aşkale Çimento'nun elde ettiği başarının Türkiye'de ve Dünyada en iyi örnek olduğunu anımsattı.
Başkan Yücelik, şöyle devam etti:
"Birliktelikten doğan güç ve kolektif başarı için uzaklara gitmeye gerek yok. Çok ortaklı Erçimsan'da 20 yıllık bir başarının öyküsü yatıyor. Sadece Aşkale'de kalsaydık, gelişmelere ve rekabete açık olmasaydık, bugün piyasada yoktuk. Aşkale Çimento 2012'de İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' raporuna göre, 168’inci sırada yer alıyor."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.