Tam da '' Benim bildiğim Tayyip bey Erzurum'da yaşamayan birini aday etmez'' diyen bilge ağabeyimin lafına inanıp, iman ediyordum ki, Ankara'dan dün akşam beni telefonla arayan ses, ''Mehmet Sekmen işi kesinin kesini! Murat Kılıç dahi açmış, kendisini tebrik etmiş. Salı günü Başbakan Sekmen'i Büyükşehir adayı olarak ilan edecek. Hatta şimdiden de Sekmen İstanbul'dan Erzurum'a taşınma hazırlıklarına başlamış..'' diyordu.. Birilerinin daha şimdiden 'Belediyeciliğin duayeni geliyor' diye pohpohlamaya başladığı ve şirin görünmeye başladığı Sekmen'e 'ithal' gözü ile bakan ben, 'gardı düşen boksör' gibi oldum.. Ne gereği ve de alakası varsa!
***
İnsanın hazır Ankara'da, iktidar partisine, hele de çok etkili bir vekile yakın bir dostu olunca, ister istemez şu an oralarda ne oluyor, ne bitiyoru daha yerinde ve de yakından öğrenme şansı doğuyor.
Fırsat bu fırsat diyerekten, bu işe bir gazeteci edasyıla da bakan, kurcalayan, sorgulayan ve her şeyden önemlisi de yorumlayabilen Ankara'da ki o dostla, hayırlı bir iş için gittiğimiz Şükrüpaşa Mahallesindeki gelinin evinde, bir köşeye çekilmiş, fısıldaşarak sohbet ediyorum. Az önce şerbetleri içmişiz ama, Ankara'dan gelen ve tüm detayları ihtiva eden telefon, ekstra şerbet yerine geçiyor!
***
İşte 'minik kuşum'un, sizi de ilgilendiren anlattıkları:
 
''Ankara'ya geldiğimde, gerek meclis ve gerekse genel merkezde şu intiba ile karşılaştım. Ak Partisi'nin Erzurum Büyükşehr adayı Mehmet Sekmen! Kesinin de kesini. Muhyettin Aksak'ın illa da aday edilsin diye son ana kadar çaba sarfettiği İl Başkanı Murat Kılıç dahi pes etmiş, Mehmet Sekmen'i aramış, adaylığından ötürü tebrik etmiş. Salı günü Başbakan adayı resmen ilan edecek. Sürpriz asla olmayacak, boşuna kimse beklemesin. Murat Kılıç'ın morali haliyle bozuk. Çünkü içlerinde bazıları destek sözü vermesine rağmen, aday edilsin diye talepte bulunmayan biri bakan 4 mebusa karşı, ister istemez kırgın. Dolayısıyla da bu aday adaylığı sürecinde kendiliğinden bir cephe oluştu! Artçılarını önümüzdeki günlerde sanıyorum görürüz. Her ne kadar şu an taraflarca belli edilmiyor olsa dahi, bu bir şekilde ilerleyen dönemlerde ortaya çıkacaktır. Şu anda bir başka kavga ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde yaşanacak. Sanıyorum bu konuda da Murat Kılıç'ın eli biraz güçlü. İlçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde etkili olacak. Biraz da dert deva Yakutiye adaylığı. Fatih Cengiz'in yeniden Aziziye'ye kaydırılması gündemde ama aynı Fatih Cengiz, dik duruş serileme adına bu konuda geri atmamakta.. Her ne kadar Muhyettin Aksak'ın Kılıç konusunda dediği olmamış görünse de, çiçeği burnundaki Büyükşehir adayı Sekmen'in en iyi kankası da o! Allah'ın işine bakın ki, Sekmen ile araları yine iyi olan Erzurum vekili Aksak! Bir defa her ikisi de milli görüş geleneğinden geliyorlar. Ama şu da var. Kendisinin adaylığına sıcak bakmayan Aksak'a fikren ve zikren yakın olsa dahi, O Sekmen tam bir İstanbul çocuğu! Ele avuca gelmez bir tip olduğunu duyuyoruz Kimsenin adamı olacak adam da değil. Sekmen'in Erzurum'da partiyi kısmen ithal diye sıkıntıya sokacağı gerçek. Ama aynı Sekmen Erzurum'un da yabancısı değil. Gerek parti müfettişi ve gerekse başka vazifeler ile Erzurum'a son yıllarda sürekli gidip gelen de biri.. Hatta aynı Sekmen, Yakutiye'de Ali Korkut-Zeki Gözeler gerginliğinide de müfettiş olarak görevliydi ve Erzurum'a vazifelendirilmişti..''
---
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.