7 Haziran Genel seçimleri için geri sayım devam ederken, seçim sonuçları kadar merak edilen kesin aday listeleri de bugün itibariyle açıklanarak Yüksek Seçim Kuruluna teslim edildi.  Büyük ihtimalle 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde, Erzurum için söylüyorum, yarış AKP -  MHP - HDP arasında geçecek. Favori iktidar partisi olarak gösterilse de MHP ve HDP listeleriyle sürprize hazırlanıyorlar. Açıklanan listelere göre, Erzurum’da mevcut vekiller içerisinde sadece Adnan Yılmaz yeniden aday gösterilirken,  diğer vekiller listede kendilerine yer bulamadı. Önceki seçimlerde olduğu gibi Adalet ve Kalkınma Partisinde temayül sonuçları yine ciddiye alınmadı. Çoğu aday adayı hayal kurmakla yetinmek zorunda kaldı.

Adalet ve Kalkınma partisinde Efkan Ala, Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Abdurrahim Fırat ve Zafer Tarıkdaroğlu Erzurum milletvekili adayları oldu.  Seçimlerin bir diğer favorisi olan Milliyetçi Hareket Partisinde ise Prof. Dr. Kamil Aydın listenin başında yer alırken, Ertürk Çimen, Zekai Kaya,  Seyfullah Hızarcı, Ömer Duruş ve Gökhan Arslan’da  MHP’nin vekil adayları oldu.

30 Mart yerel seçimlerinde Erzurum tarihinde bir ilke imza atarak, dört ilçe belediyesini alan HDP ise kadın ağırlıklı listesiyle seçimlerde vekil ya da vekiller çıkarmak için uğraşacak. 7 Haziran Genel seçimlerinde MHP ve AKP kadın adaylara listelerinde yer vermezken, barajı aşacağına kesin gözüyle bakılan HDP’nin listesinde ise 
Seher Akçınar Baha, Kamil Aydın, Şiyar Aslan, Dilin Bingöl, Helin Akın ve  Canşah Çelik yer aldı.

AKP’de mevcut vekiller içerisinde yer alan Fazilet Dağcı Çığlık, Muhyettin Aksak, Cengiz Yavilioğlu ile üç dönem kuralına takılan eski Sağlık Bakanı Recek Akdağ liste dışında kaldı. MHP’nin Erzurum’daki tek vekili olan Oktay Öztürk’te 2015 Genel seçimlerinde bu kez Erzurum’dan aday gösterilmedi. Geri sayım tüm heyecanıyla devam ederken, listesiyle MHP’nin AKP’yi zorlayacağı ve birden fazla vekil çıkarabileceği de ağır basan iddialar arasında yer alıyor. HDP’nin liste bir adayı olan Seher Akçınar Baha’nın seçileceğine kesin gözüyle bakılırken, AKP’nin Zehra Taşkesenlioğlu, Abdurrahim Fırat ve Zafer Tarıkdaroğlu ile özellikle güney ilçelerde sürpriz yapabileceği de güçlü söylentiler arasında. MHP’de ise Prof. Dr. Kamil Aydın, Ertürk Çimen ve eski İl Başkanı Zekai Kaya’nın güçlü olduğu ve seçilebilecekleri beklentiler arasında.
Erzurum’da en yaygın tahminlere göre, 7 Haziran seçimlerinde AKP 3, MHP 2 ve HDP 1 vekil çıkaracak. En kuvvetli tahmin bu yönde. Bir diğer tahmine göre de AKP 4, MHP 1, HDP 1 şeklinde. Elbette ki, bunlar şimdilik tahmin. En kesin sonuçları 7 Haziran’da vatandaş belirleyecek.
Milletvekili kesin aday listelerinin açıklanmasından sonra bir kez daha ortaya çıktı ki, mevcut vekillerimiz beş yıllık performansları sonucunda öyle anlatıldığı kadar başarılı değillermiş.Çünkü, listelerde yer alamadılar ve yerlerini yepyeni isimlere bıraktılar.
İnşallah yeni seçilecek vekil adayları, ortaya çıkan bu tablodan üstlerine düşeni almışlardır. Çünkü, Erzurum artık hayal kırıklığı yaşamak istemiyor. Ne diyelim; yeni vekil adaylarına hayırlı ve uğurlu olsun.

Kim seçilirse seçilsin kazanan Erzurum ve Ülkemiz olsun… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman aydın 2015-04-11 18:41:04

erzurumun kazanmyacağı kesin ama evet birileri kazanacak. şimdiye kadar kazananlar yine kazanacak. bu kentin kaderi

Avatar
yüksel erdoğu 2015-04-08 18:52:23

bu seçim kamil aydının seçimi. bundada kazanamazsa daha da kazanamaz