Vallahi olacak, billahi olacak diye başlayan şarkıyı kuvvetle muhtemel ki son günlerde duymayan kalmamıştır. Büyükşehir belediye Erzurumspor için hazırlanan şarkı, her geçen gün daha yüksek sesle çalınıp söylenmeye başladı. Gidişata bakılırsa bu şarkı, bu yaza damgasını vuracak. Haydi inşallah…
Bir spor kenti olan Erzurum’un futbola hasreti her geçen gün daha fazla artıyor. 3. Lig’de mücadele eden Büyükşehir belediye Erzurumspor futbol takımı geride kalan iki senede de şampiyonluğu son anda kaybetti. Önceki iki senede yaşananlar şu günlerde tekerrür ediyor adeta. Ancak bir farkla.  Erzurumspor,  bu sene 5 puan farkla ligde lider. Kalan üç maçta bir beraberlik ve iki galibiyet alması halinde Erzurum, şampiyon olarak üst lige çıkacak.
Bugün deplasmanda İstanbul’da Maltepesporla oynanan maçta Maltepe taraftarının çirkefleşmesine rağmen dik duruşunu kaybetmeyen ve tahriklere kapılmayan dadaşlar,  uzatma dakikalarında gelen altın golle gülen taraf oldu. Yağışlı bir güne uyanan Erzurum, maçın son düdüğüyle adeta bayram yerine döndü. Karşılaşma İstanbul Maltepe’de oynansa da Erzurum’da oynanmış etkisi yaptı. Trafik kilitlendi, Cumhuriyet Caddesi binlerce taraftarın akınına uğradı. ‘’Vallahi olacak, billahi olacak. Erzurumspor bu sene şampiyon olacak’’şarkısı çarşıda pazarda yankılandı.
Bulunduğu liglere renk ve heyecan katan dadaşların süper lige çıkması tüm şehir halkının beklentileri arasında. Kar ve kış sporlarında bir dünya markası olan Erzurum’un futbol hasreti son günlerde zirve yapmaya başladı. Yıllardır süper ligden uzak kalan Erzurum, futboluyla göz doldurmasa da taraftarıyla dillere destan. 90 dakika boyunca susmayan ve takımını ateşleyen taraftara sahip olan Erzurum, taraftar yönüyle de tüm futbol takımlarının çekindiği bir kulüp.  Çıktığı tüm maçlarda 3. Ligin seyirci rekorunu kıran Büyükşehir belediye Erzurumspor’un mutlu sona ulaşması için son üç maçı kaldı.
7’den 70’e Türküyle Kürdüyle tüm Erzurum’u heyecanlandıran hop otorup hop kaldıran Büyükşehir belediye Erzurumspor’un üst lige heyecan katacağı şüphesiz.  Üst lig için biraz daha sabretmek ve azmetmek gerekiyor.  İnşallah, bu sene gülen taraf dadaşlar olur. 
Uzun lafın kısası; Vallahi olacak billahi olacak. Erzurum bu sene şampiyon olacak…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.